Schwaben-Park vervangt dertig jaar oude schommelboot

Schwaben-Park investeert in de toekomst, dat is wel duidelijk. Het park wordt volgend jaar 45 jaar oud en om deze verjaardag te vieren worden heel wat dingen gerenoveerd, zoals het restaurant, enkele gebouwtjes en de koi vijver. Als nieuwe attractie zal het park een indoor blacklight mini golf openen en een nieuw schommelschip, dat het oude zal vervangen.

 

Schwaben-Park vliegt er deze winter stevig in. Het park vernieuwt het parkrestaurant, knapt gebouwtjes op en investeert in een nieuwe indoor mini golf, die onder black light volledig oplicht.

Nog nieuw volgend seizoen wordt een schommelschip. Dit nieuwe schommelschip zal het 30 jaar oude exemplaar vervangen. Het oude Wikingerschiff is een kermismodel van dit attractietype, gebouwd door Zamperla.

Het nieuwe schommelschip zal geleverd worden door Metallbau Emmeln. Dit schip zal veel groter zijn dan het oude. Dit modernere exemplaar zal 12 meter hoog worden en een lengte van 18 meter hebben, waardoor het plaats kan bieden aan 42 personen.

Het oude schip werd ondertussen afgebroken en zal in het buitenland een nieuw leven krijgen. De investering voor het nieuwe schip bedraagt €600.000.

Metallbau Emmeln kennen we van Scorpios, het schommelschip dat in Toverland staat.

15284816_1196223163788901_5423994391453408484_n

Bron en foto: Schwaben-Park