Houten achtbaan van 90 jaar oud krijgt nieuwe treinen in Lake Compounce

Lake Compounce investeert voor het negentigjarige bestaan van de houten achtbaan Wildcat in nieuwe treintjes. Wildcat viert deze verjaardag in 2017.

 

Lake Compounce houdt van hout, dat is duidelijk, want de negentigjarige houten achtbaan Wildcat krijgt nieuwe treintjes voor het seizoen van 2017. Wildcat is een van de oudste houten achtbanen ter wereld, die nog steeds op dezelfde plek operationeel zijn.

De oude PTC treintjes zullen vervangen worden door nieuwe Millenium Flyer treintjes gebouwd door Great Coasters International.

Geschiedenis

Wildcat werd geopend in 1927. Deze achtbaan werd gebouwd door Charlie Dinn. In 1986 werd de achtbaan volledig herbouwd door Curtis D. Summers en Philadelphia Toboggan Coasters, Inc.  In 2004 kwam er opnieuw een retracking, eentje van de laatste bunnyhops op de track. In 2006 kwamen er nieuwe magnetische remmen op de baan, waardoor er gewerkt kon worden met twee treintjes in plaats van één.

 

Gegevens

Wildcat is een achtbaan die populair is onder de jongeren, omwille van de beperkte hoogte van 26 meter en een lengte van 837 meter. Tijdens de rit wordt een snelheid bereikt van 77 km/u.

 

Bron: Lake Compounce, RCDB, Wikipedia

Foto’s: Lake Compounce