Zamperla ontwikkelt een nog nooit eerder geziene achtbaan

De  Italiaanse achtbaanbouwer Zamperla is bezig met de bouw van een nieuw soort achtbaan met speciale achtbaantreintjes. Het nieuwe concept zit nog in een ontwikkelingsfase en is nog nooit eerder gezien.

 

Zamperla is bij haar thuisbasis in Vicenza (Italië) bezig met de ontwikkeling van een nieuw soort achtbaan. Op het testterrein bij de fabriek is een tijdelijke constructie gebouwd waar de eerste testen plaatsvinden. Het nieuwe concept is een soort Wing Coaster waarbij de bakjes van de achtbaantrein op een arm zit die kan draaien. Dit zorgt voor een groot Swing effect in de bochten.

Ondertussen vonden de eerste bemande testritten succesvol plaats. Veel informatie over deze nieuwe achtbaan is momenteel nog niet bekend. Het is ook nog niet duidelijk als dit concept besteld is door een pretpark of als Zamperla dit zelf heeft bedacht en ontwikkeld.

 

Foto: Andreas V Andersen