Winter in de Efteling vanaf 14 november

Wanneer de dagen korten en de temperaturen dalen is het zover. Van 14 november 2016 tot en met 31 januari 2017 is het Winter Efteling. Ruim 11 weken lang hult het sprookjesachtige attractiepark zich in wintersferen met hartverwarmende Vreugdevuren en guirlandes met duizenden lichtjes. Speciaal voor deze periode zijn er winterattracties zoals een schaats- en een langlaufbaan. Aquanura, de grootste watershow van Europa, is tijdens de Winter Efteling op z’n allermooist tegen de donkere winterhemel. En ook dit jaar kun je Oudejaarsavond op sprookjesachtige wijze vieren in de Winter Efteling.

 

Alleen tijdens de Winter Efteling

Bezoekers van de Winter Efteling genieten van een romantisch winters decor en veel gezelligheid. De Sneeuwprinses en de Vuurprins brengen met hun arrenslee dagelijks een muzikaal bezoek aan de Vreugdevuren en zij zijn dagelijks te bezoeken in het IJspaleis. In het Sprookjesbos is de wintervoorstelling van de parkshow Sprookjesboom te zien. Daarnaast biedt de Winter Efteling speciale winterattracties, zoals Langlaufbaan ’t Hijgend Hert van zo’n 400 meter lang, en het overdekte IJspaleis met een echte sneeuwglijbaan en een in- en outdoor schaatsbaan. Voor knorrende magen zijn overal in het park winterse lekkernijen, zoals winterse soepen, warme chocolademelk en versgebakken wafels. Buiten de waterattracties Piraña en De Vliegende Hollander zijn alle attracties open als de weersomstandigheden het toelaten.

 

Wanneer de avond valt…

Vanaf het schemeruur krijgt Villa Volta een andere gedaante, met een krakende gevel waarop een prachtige, optische illusie ontstaat. De parkshow Raveleijn, waarin paarden en raven een hoofdrol spelen, is ‘s avonds extra spannend door het spektakel van licht en vuur (t/m 8 januari 2017). En ook de watershow Aquanura is in het donker op z’n mooist. Zo’n 200 fonteinen brengen attracties als Fata Morgana, Monsieur Cannibale en Joris en de Draak tot leven met muziek, vuur- en lichteffecten.

 

Oudjaar vieren in de Winter Efteling

Ook dit jaar kun je Oudejaarsavond op sprookjesachtige wijze vieren in de Winter Efteling. Vanaf 19.00 uur zijn er live optredens op verschillende pleinen. Bijna alle attracties blijven open tot 01.00 uur. Om middernacht wordt het nieuwe jaar feestelijk ingeluid met vuurwerk en bubbels. Vanaf 14 november zijn speciale tickets voor Oudejaarsavond verkrijgbaar.

 

Praktische info

De Winter Efteling is elke dag open van maandag 14 november 2016 tot en met dinsdag 31 januari 2017; op weekdagen van 11.00 tot 18.00 uur, en in het weekend van 11.00 tot 19.00 uur. Tijdens de Kerstvakantie (van 24 december t/m 8 januari) is de Winter Efteling dagelijks open tot 20.00 uur.
Op 31 december is het park open tot 18 uur. Wie Oudejaarsavond wil vieren in de Winter Efteling krijgt met een speciaal ticket toegang vanaf 19.00 uur. Het park blijft dan open tot 1.00 uur ‘s nachts. Alle info over de Winter Efteling: www.efteling.com/winterefteling.
Sprookjesmusical De gelaarsde Kat
Sinds 18 september brengt een heuse sprookjescast de nieuwe Efteling-musical De gelaarsde Kat tot leven. Naast Marcel Visscher en Dick Cohen staan bekende TV persoonlijkheden Vajèn van den Bosch, en Soy Kroon op de planken van het Efteling Theater.

In deze swingende musical vol kattenkwaad raken De gelaarsde Kat en een arme molenaarszoon bevriend. De kat belooft de molenaarszoon alles wat hij zich maar kan wensen. Het enige wat de kat daarvoor wil hebben, zijn mooie kleren en leren laarzen. Wat zou De gelaarsde Kat van plan zijn? Zal hij zijn belofte nakomen? Of krijgt dit verhaal een ander staartje?
Naast de vaste kinderrollen spelen iedere speeldag maar liefst 37 kinderen eenmalig mee. De musical is t/m 5 maart 2017, dus ook in de Kerstvakantie, exclusief te zien in het Efteling Theater.

 

Sprookjesachtig overnachten

Na een betoverende dag vol avontuur in de Efteling, is het mogelijk om te blijven slapen in het Efteling Hotel of in vakantiewoningen of appartementen in Vakantiepark Efteling Bosrijk, direct grenzend aan het attractiepark. Overnachten in de Efteling is altijd inclusief onbeperkt toegang tot het attractiepark.