Vergane Glorie: Encore Garden

Het Encore Garden park is gelegen in de Taiwanese stad Taichung. Het park was een mix van prachtige tuinen die de vier seizoenen uitbeeldde en een amusementspark. Het park werd geopend in 1983 en sloot officieel in 2008.

 

Encore Garden beeldde de vier seizoenen uit in grote tuinen die prachtig aangelegd waren. Het park op10ende in 1983 in de derde grootste stad van Taiwan. Het park was eerder gericht op de tuinen, maar hier en daar had men ook attracties bedoeld voor kinderen. Zo vond je er een zweefmolen, carrousel, draaimolen, enz. Geen grote attracties dus zoals achtbanen maar wel enkele thrillrides zoals een schommelboot.

Er was ook een groot openlucht amfitheater, waar op regelmatige basis optredens gegeven werden.

Dit park was ooit het populairste themapark van Taiwan, tot in 1999 het noodlot toesloeg op het eiland. Een zware aardbeving verwoestte grote delen van het land en er vielen ongeveer 2000 doden. Men noemt deze de 921ste aardbeving. Een van de zwaarste aardbevingen die ooit het eiland trof.

Door deze aardbeving viel de economie in elkaar, toch kon het park nog heropenen, maar de bezoekers bleven weg. Dit was enerzijds door de slechte economie maar ook doordat heel wat wegen onberijdbaar geworden waren en de toegankelijkheid van het park vermoeilijkten.

Het park bleef nog geopend tot 2008, in dat jaar ging het officieel failliet. Het park werd gesloten maar alles bleef er roerloos achter. De natuur nam grote delen van het park over en overgroeide gebouwen en de attracties.

 

Bronnen: Synapticism, rtaiwanr, Wikipedia

Foto’s: Alexander