Sfeerverslag: Walibi Belgium – Halloween 22/10/2016

De Walibi Fandag vond dit jaar plaats op 22/10/2016. Dit event is meteen ook het startshot voor de eerste Halloween nocturne, wat meer dan reden genoeg was voor de Themeparkfreaks om af te zakken naar Walibi Belgium.

 

We trokken er naartoe met een geweldige bende, waaronder citaten uit de Callboys, zoals “gij had gebeld he”, de running gag van de dag zouden worden.

Omstreeks kwart voor negen mochten we het park al betreden, waar we meteen getrakteerd werden op een lekker ontbijtje. Tijdens het ontbijt kregen we wat meer informatie over het Halloween evenement van dit jaar. Marketing en Sales Manager Marc Guffens vertelde ons ook dat Dimitri Vegas en Like Mike hun nieuwe spookhuis persoonlijk kwamen openen, wat voor enkele in onze groep een topmoment zou worden. Ook bevestigde hij het nieuws dat het reuzenrad na 37 jaar dienst het park dit jaar zou verlaten om ruimte te maken voor de toekomst.

Na het ontbijt volgde een walktrough door de nieuwe maze Mine Blast. Deze maze neemt je mee in een mijn, waar een ontploffing plaatsvond. Zeer mooi uitgewerkte aankleding, die je meteen het gevoel geeft door echte mijngangen te wandelen.

Na de walktrough stonden er twee dingen op het programma, een surprise ERT met bubbels en voorsteek mogelijkheden bij Pulsar tussen 10.00 en 12.00 uur. Jammer genoeg bleek Pulsar niet klaar om te draaien en moesten er de nodige testritten gebeuren. We wandelden dan maar naar het Reuzenrad, waar we verwachtten de surprise ERT te vinden, wat ook klopte. Na enkele glaasjes bubbels werd het tijd om richting onze eerste attractie te wandelen.

Psyké Underground, een van mijn favoriete achtbanen in ons Belgenlandje. Nog steeds blijft dit een must do voor ons.

Na de achtbaan werd de innerlijke mens wat versterkt, vooraleer we richting shop in het Wilde Westen zouden wandelen om onze RIP passen af te halen. Dat bleek een heel gedoe te zijn, het systeem wou niet echt meewerken en zo verloren we toch heel wat tijd. Bobby Turbo werd het wachten wat beu en besloot foto’s te maken tijdens het wachten.

We moeten toegeven dat het park heel wat aan thematisering gedaan heeft, honderden pompoenen en strobalen roepen de echte sfeer van Halloween meteen op. Ook de nieuwe personages in steampunk thema rond Gaz Town waren prachtig.

Aangezien we in dit deel van het park beland waren, konden we niet naast de hoogste attractie van België kijken natuurlijk, Dalton Terror zou ons een prachtig zicht geven over het park en heel wat kriebels in de buik.

Ondertussen was ook Pulsar geopend, dat vroeg om enkele ritjes op deze geweldige aanwinst, die nu op volle toeren draait met twee bootjes.

Cobra mocht niet ontbreken op het programma, wat een saaie lay-out lijkt zorgt toch voor de nodige intensiteit.

En zo kwamen we opnieuw uit bij Psyké Underground, en eentje is geentje dus opnieuw doken we in deze achtbaan. Ook Calamity Mine mochten we natuurlijk niet overslaan, zeer leuk baantje dat her en der wat verfraaiing kan gebruiken, maar nog steeds zeer populair is.

Daarna was het tijd om Pumpkin River te ontdekken, deze attractie wordt tijdens Halloween altijd wat enger. Of dat was toch zo de vorige jaren, dit jaar gooide men wat pompoenen in het rond, maar verder ging het niet, geen scare actors meer, wat het maar een saai ritje maakte.

Wie Walibi zegt denkt uiteraard ook Weerwolf, een houten achtbaan met de nodige pit. Dat slaan wij natuurlijk niet over!

En zo werd het tijd om ons eerste spookhuis te doen, Assylum. Een prachtig huis, met de nodige scare effecten en acteurs. Dit blijft mijn favoriete maze in het park. De opbouw zit goed, de engheid is top en de acteurs doen goed hun werk.

Nadien was het tijd om Mine Blast aan te doen, deze nieuwe maze hadden we een week eerder ook al mogen ontdekken en vonden we toen een beetje magertjes. Ditmaal werd er gewerkt aan de minpunten, zoals de opstoppingen in het eerste deel. Nu werden de groepjes vlotjes doorheen het eerste deel geloodst, waar de aankleding, de muziekeffecten en de acteurs zorgden voor een goede ervaring. Ook het tweede indoor deel is de moeite waard, met het vuureffect. Het laatste stuk was dan weer een beetje tegenvallend. Vorige keer kwamen we in een lege hal, met een hoofdpersonage en kwamen er kooien naar binnen gereden, wanneer het licht uit ging. Dit werd aangepast en de kooien stonden er al wanneer we deze kamer betraden, wat een beetje jammer was.

We maakten op deze dag nog een wandeling over het Kerkhof, genaamd Assylum Garden. Zeer mooi aangekleed, de nodige acteurs, als Scare zone zeker geslaagd.

Om even de koude te vergeten, gingen we een cinemake doen, hier werd de 4D-film Panic Attack vertoond. Geen topper maar zeker een leuk tussendoortje.

Ondertussen maakten we nog enkele ritjes op Pulsar en Psyké Underground en vergaten we ook Vampire niet. Het Twilight uurtje was aangebroken, tijdens dit uurtje zagen we heel wat acteurs het park overnemen.

Ondertussen kwart na zes geworden, tijd om te gaan aanschuiven bij Haunted House Of Madness. Deze maze werd geopend door de DJ-broers Dimitri Vegas & Like Mike zelve. De maze staat volledig in het teken van de muziek van de heren, maar Like Mike is verloren gelopen in het maisveld dat zou volgen. Mooi opzet voor deze maze, die naar onze mening net wat te kort was, het maisveld werd leuk gemaakt, maar had net wat meer scares mogen bevatten.

Ook nieuw was Quarantine, een Scare Zone, of beter een outdoor Maze. Hier betrad je een geïnfecteerde zone, die opgesteld was op de oude Kartbaan. Bij het betreden werd je bespoten met een zogezegde ontsmetting, om veilig te zijn tegen de zombies die er ronddwalen. Een beetje een Cordon gevoel vond ik persoonlijk, zeer goed gemaakt. Her en der toch enkele schrikmomenten gehad, wat deze maze zeer geslaagd maakte.

Bij het doorwandelen van Gaz Town, zagen we toevallig hoe Dimitri Vegas een ritje maakte op Dalton Terror, de fans in ons groepje konden niet anders dan even op hem te wachten, om een foto te vragen.

Tijdens de duisternis ontdekten we hoe prachtig Pulsar uitgelicht werd, een dikke pluim hiervoor aan het park, werkelijk geweldig. Ook op het meer was een constante lichtshow.

Wat we nog geweldig vinden is Villa 13, een maze in een echt huis. Van begin tot einde vol top scenes en heel wat scares. Ook in de wachtrij beleefden we de nodige pret toen we enkele jongedames konden wijsmaken dat er levende ratten door de kelder zouden lopen.

Van Villa 13 naar Lumberjack. Lumberjack zou zomaar het mooiste huis kunnen zijn dat ik al deed, niet meteen het meest enge, maar ongelooflijk hoe ze hier een levensecht bos wisten te creëren.

Om Project InvaZion te doen, moesten we wat geduld hebben omwille van technische problemen, maar dat was geen ramp, we hadden nog een afspraak met Blood Bar, die midden op het meer gelegen is.

In de Blood Bar werden we geëntertaind door een geweldige zombie die dronken doorheen de bar waggelde. Zombie Jan kwam ook een gezellig babbeltje doen met ons, superacteur. Hij verdient dan ook een eervolle vermelding in ons sfeerverslag.

Nog een maze te doen, Project InvaZion, waar aliens de aarde overmeesterden. Deze maze is vooral heel kleurrijk en mooi aangekleed, geen grote scare factor voor ons, maar best vermakelijk, al mis ik de vroegere Project Z wel een beetje.

Onze dag liep stillaan ten einde, maar niet zonder het park van bovenaf te bekijken vanuit het Reuzenrad.

Ook Weerwolf by night blijft een enorme meerwaarde bieden. Deze woodie blijft verbazen met zijn intensheid.

Afsluiten deden we met een ritje Pulsar, de verlichting, maakte het ritje mogelijk nog beter.

Opnieuw een geweldige dag beleefd in dit park, het Halloween evenement is nog steeds het grootste van ons landje, maar persoonlijk vond ik het wat softer geworden tegenover de voorbije jaren.