Recordaantal zeehondenpups opgevangen in SEA LIFE Blankenberge

Het is dit jaar merkbaar drukker dan andere jaren in het zeehondenopvangcentrum van SEA LIFE Blankenberge. Afgelopen weekend werden er nog drie zeehondenpups binnengebracht. Dit jaar brachten er al 34 zeehondenpups een bezoek aan het zeehondenopvangcentrum om er te herstellen. Op dit moment verblijven er nog dertien zeehondenpups in het centrum. Wanneer zeehondenpups genezen zijn, worden ze terug vrijgelaten in zee. Voor vijf van de dertien zeehonden, is dat op zaterdag 3 december.

 

Record doorbroken

2006 was het recordjaar met 29 opgevangen zeehonden. Dit jaar werd het doorbroken met tot nu toe 34 pups en het jaar is nog niet om. Veel tijd om uit te rusten hebben de dierenverzorgers dan ook niet. “Doorgaans hebben we altijd wel een periode zonder zeehondenpups, waar we de quarantaines extra grondig kunnen poetsen. Dit najaar hebben we nog geen enkele quarantaine vrij gehad.” zegt Manu Potin, hoofddierenverzorger.

image001

 

Drie nieuwe zeehondenpups

Afgelopen weekend meldden zich maar liefst drie zeehonden aan voor opvang. Vrijdag werd de agressieve pup uit Nieuwpoort met een zware longontsteking binnengebracht. Het mannetje bleef niet lang de “nieuwste pup”, zaterdagochtend hielp de brandweer van Nieuwpoort met een nieuwe pup met een lichte longontsteking en veel kleine wondjes. Ook deze pup werd al snel opgevolgd door een volgende pup. In Knokke werd zondag de hulp ingeroepen van het SEA LIFE Rescue Team voor een pup van amper 18kg met longontsteking en koorts.

 

Zeehondenvrijlating op zaterdag 3 december

Gelukkig komt er op 3 december opnieuw plaats vrij.  Dan is het moment aangebroken voor vijf pups. De vijf gewone zeehonden worden vrijgelaten op het strand van Blankenberge. Om 10u worden ze uitgezwaaid ter hoogte van de O’neill Beach Club. Dit heugelijke moment kunt u gratis bijwonen. Het programma achter de schermen start om 8u30 en kan bijgewoond worden door de adoptieouders en houders van een speciaal toegangsticket. De vrijlating om 10u00 op het strand, staat open voor het brede publiek en is volledig gratis.

 

Programma 3 december:

08:30 uur: pool laten leeglopen. (speciaal toegangsticket nodig)

09:00 uur: 5 pups vangen en wegen. (speciaal toegangsticket nodig)

09:45 uur: lopen naar het strand.

10:15 uur: 5 pups worden vrijgelaten. (gratis evenement)

10:45 uur: terug naar SEA LIFE voor een bezoek aan de andere dieren. (toegangsticket nodig)