Nagashima Spaland begonnen met de bouw nieuwe achtbaan

In Nagashima Spaland gingen de werkzaamheden van start voor de nieuwe achtbaan die er volgend jaar zal openen. De achtbaan wordt geleverd door S&S Worldwide. Het pretpark opende in 2015 nog Acrobat, een Flying Coaster van de Zwitserse achtbaanbouwer Bolliger & Mabillard.

 

Arashi wordt de nieuwe aanwinst in het Japanse park. Deze achtbaan is van het type 4D-Coaster en het model is een Free Spin Coaster, een vrij nieuw type van de Amerikaanse bouwer S&S Worldwide. Arashi zal een hoogte krijgen van 36,6 meter en een daling van 16,5 meter. Tijdens de rit van 310,6 meter zal er een maximale snelheid van 61,2 km/u behaald worden.

Een 4D-achtbaan is een achtbaan waarbij de karretjes niet boven de track hangen, maar aan de zijkanten. Deze karretjes kunnen vrij ronddraaien op de horizontale as, waardoor de inzittenden verschillende keren over kop gaan tijdens de rit. Bij de Free Spin van S&S Worldwide zijn er bepaalde punten op de track waarbij de karretjes nog eens extra worden aangedreven om over kop te gaan waardoor ze dus een mix hebben van aangedreven en vrij ronddraaien.

De eerste Free Spin Coaster opende in 2015 in het Amerikaanse park Six Flags Fiesta Texas. In 2016 opende een tweede achtbaan van dit type in Six Flags Great Adventure. Voor volgend jaar staan er opnieuw drie achtbanen van dit type gepland in enkele Six Flags parken. Deze zullen telkens de naam Joker krijgen, net als in Six Flags Great Adventure.

 

Nagashima Spaland is het grootste pretpark van Japan, het park biedt vanaf volgend jaar dertien achtbanen aan. Twee andere parken volgen pas met negen achtbanen. Nasu Highland Park en Greenland.

Onder de dertien achtbanen bevindt zich ook Steel Dragon 2000, de langste achtbaan ter wereld. Steel Dragon 2000 is maar liefst 2500 meter lang.

 

Foto: VHcoasters