Fantasy Island kondigt investering van £ 3,5 miljoen aan in 2017

De nieuwe eigenaar van het Engelse pretpark Fantasy Island kondigt een investering van £ 3.500.000 aan, voor het nieuwe pretparkseizoen in 2017.

 

In de plannen van de nieuwe investeringen zitten onder andere een 10-pin bowlingbaan in Amerikaanse stijl en een golfbaan met 18 holes. Deze investeringen zorgen voor een verdubbeling van de overdekte zones in het park en moeten er mee voor zorgen dat het pretpark minder weersafhankelijk is en een “all-weather” bestemming wordt.

De investering strekt zich uit tot de markt die een volledige facelift zal ondergaan. 250 bestaande en nieuwe winkels zullen volgend jaar geopend worden bij de start van het nieuwe seizoen. Daarnaast zullen er maar liefst 6 gloednieuwe junior- en familieattracties toegevoegd worden aan het pretpark.

Dit jaar werd Fantasy Island, na lange tijd van onzekerheid over het voorbestaan van het pretpark, overgenomen door de Mellors Group Fantasy Island Holdings Ltd. Eigenaar van Fantasy Island, Edward Mellors, vertelt: “We willen de wow-factor terugbrengen. We zijn op het punt gekomen dat er geen weg terug meer is, maar op een goede manier. De investeringen kaderen in een 10-jarenplan waar we in totaal voor £ 25 miljoen zullen investering in het pretpark. Voor volgend jaar zijn we gericht op de gebieden die er momenteel het ergste bij liggen en dringend vernieuwd moeten worden.”

Fantasy Island heeft 5 achtbanen waarvan Millennium en Odyssey het meest tot de verbeelding spreken. Millennium is een op maat gemaakte looping coaster gebouwd door Vekoma met een hoogte van 45,7 meter en een snelheid van 90 km/u, de achtbaan heeft 3 inversies. Odyssey is een op maat gemaakte Suspended Looping Coaster van Vekoma. Odyssey is momenteel de 10de hoogste stalen achtbaan van Europa en behaald een snelheid van 101,4 km/u.

 

Bron: skegnessstandard