Duits pretpark dicht bij de Nederlandse grens krijgt achtbaan in 2017

Het recreatiedomein Ferienzentrum Schloss Dankern in Duitsland, net naast de Nederlandse grens in Harem, zal volgend jaar een achtbaan openen. Dat nieuws werd onlangs bekend gemaakt.

 

De nieuwe achtbaan zal gebouwd worden door het Zwitserse bedrijf ABC Rides en moet openen in 2017. Een achtbaan van hetzelfde type vinden we terug in BillyBird Park Hemelrijk in de Nederlandse provincie Noord-Brabant. Deze achtbaan heeft de naam Familieachtbaan en is 14 meter hoog. Een video van de achtbaan kan je hieronder bekijken. De achtbaantrein zal bestaan uit twee bakjes waar telkens twee personen per bakje kunnen inzitten.

 

Ferienzentrum Schloss Dankern heeft naast het attractiepark ook een zwemparadijs en een groot meer waar verschillende spectaculaire activiteiten op plaatsvinden. Ferienzentrum Schloss Dankern beschikt ook over verschillende vakantiehuisjes. Het wordt de eerste achtbaan voor het recreatiedomein en hiermee wordt het aanbod van het attractiepark verder uitgebreid.

In 2016 pakte het park nog uit met twee snelle raceglijbanen in het zwembad waar bezoekers konden afglijden met speciale racematten. Daarnaast opende het park ook een Laser Parcours.

 

In 2015 opende het pretpark de nieuwe attracties X-Frame en Meltdown, die beiden het reactievermogen van de bezoekers op de proefstellen. Bij X-Frame dienen de bezoekers in een duel als eerste te reageren op een aantal gebeurtenissen. Bij Meltdown moeten de bezoekers er voor zorgen dat ze niet onderuit gemaaid worden door een groot kussen, dit kunnen ze bereiken door op het goede moment omhoog te springen.

In 2014 kreeg het pretpark ook al een trechterglijbaan in het waterpark en een 10 meter hoge draaiende uitkijktoren.

 

Bron: rcdb, schloss-dankern