De eerste achtbaantrack is geplaatst in Djurs Sommerland

De eerste supports en trackdelen voor de nieuwe achtbaan in het Deense pretpark Djurs Sommerland zijn geplaatst. Het park zal volgend jaar de snelste en langste Suspended familiecoaster van Europa openen.

 

Djurs Sommerland zal volgend jaar een nieuwe achtbaan openen. Deze zal de naam Drage Kongen krijgen en wordt gebouwd door de Zwitserse achtbaanbouwer Intamin Amusement Rides. Eind oktober werden de eerste trackdelen en supports geleverd, ondertussen werden ook al verschillende supports rechtgezet en werd zelfs al de eerste track gemonteerd. De 825 meter lange achtbaantrack zal de komende weken door 80 vrachtwagens geleverd worden.

Drage Kongen wordt de langste en snelste hangende achtbaan van Europa. De rollercoaster zal 30 meter hoog worden en zal een topsnelheid van 85 km/u behalen. De achtbaan zal tijdens de first drop een tunnel induiken en nadien langs rotsen suizen, om vervolgens opnieuw in een tunnel te duiken.

Djurs Sommerland investeert ongeveer 12 miljoen euro in de grote nieuwe familieachtbaan die gepland staat om in mei 2017 te openen. De verwachte minimum lengte zal 120 cm zijn. De capaciteit zal ongeveer 750 passagiers per uur zijn met 2 treinen met 14 zitjes. Men zal een maximum van 4 G krachten ervaren en de rit zal ongeveer 2 minuten duren. Intamin Amusement Rides is de bouwer van deze attractie die ook al Piraten (2008) en Juvelen (2013) heeft gebouwd in Djurs Sommerland.

De achtbaan zal gebouwd worden op een oppervlakte van ongeveer 10.000 m². Deze zal deel uitmaken van een volledig nieuw themagebied. Jora Vision zal voor de thematisatie zorgen van dit nieuwe gebied. In het verleden waren ze al verantwoordelijk voor Bondegårdlans (2015), evenals de net geopende Søulken (2016).

De nieuwe attractie zal de 27ste nieuwe attractie worden sinds de achtbaan Piraten werd geopend in 2008. Tijdens deze periode werd er meer dan 53 miljoen euro geïnvesteerd in het park. De bezoekersaantallen zijn gestegen van 487.000 gasten in 2007 naar 801.000 in 2015.

 

 

De volledige bouw van de achtbaan kan je hier op de voet volgen.

 

Foto’s: Djurs Sommerland, CoasterClub Denmark