Star Trek achtbaan in Movie Park Germany compleet

Het gaat razendsnel met de bouw van de nieuwe Star Trek-achtbaan in Movie Park Germany. Zo snel zelfs dat de achtbaan nu al klaar is. De nieuwe achtbaan wordt de 2de hoogste attractie van het park en de hoogste achtbaan van Bottrop. Het is de allereerste keer in de geschiedenis dat een achtbaan het Star Trek-thema krijgt.

Eind augustus werden de eerste trackdelen geplaatst in het park en vervolgens werd er aan een gestaag tempo voortgewerkt. In september werd er enorm hard doorgewerkt en ook in oktober bleef men aan snel tempo verder bouwen. Ondertussen is de track volledig en dit terwijl de achtbaan pas volgend jaar bij de start van het nieuwe seizoen moet openen. “Star Trek: Operation Enterprise” heeft 3 inversies en wordt de hoogste rollercoaster van het park.

 

Star Trek: Operation Enterprise wordt een gelanceerde achtbaan van de Duitse achtbaanbouwer Mack Rides die ook al instond voor de bouw van onder andere Pulsar in Walibi Belgium, Lost Gravity in Walibi Holland, Dwervelwind in Toverland en Blue Fire in Europa-Park. De achtbaan zal tussen de 33,3 en 45 meter hoog worden. Vermoedelijk zal de Star Trek-attractie 38 meter hoog worden. De snelheid en de lengte van de baan zijn voorlopig nog niet bekend.

Star Trek: Operation Enterprise zal bij de start driemaal gelanceerd worden. De eerste maal voorwaarts, de tweede maal achterwaarts op een enorme hoge spike, om dan vervolgens weer voorwaarts gelanceerd te worden en heel het parcours en de 4 inversies te doorlopen. Om de capaciteit te verhogen zal er gebruikgemaakt worden van een draaiplatform in het station, waardoor er tegelijkertijd een treintje gelanceerd kan worden en een ander treintje in het station staat waar de bezoekers in- en uitstappen.

 

De bouw van het project kan je hier op de voet volgen.

 

 

Foto’s: Movie Park Germany