Opening grootste attractiepark van Azië uitgesteld naar 2017

In Turkije wordt er momenteel gebouwd aan een nieuw pretpark. Ankapark wordt het grootste pretpark van het land en het is gelegen nabij de hoofdstad Ankara. Er komen in het park maar liefst 17 achtbanen waardoor het park meteen het grootste achtbaanaanbod krijgt van heel Azië. Nog nooit eerder in de wereld opende een nieuw pretpark met zoveel achtbanen.

 

Het gehele project zal gigantisch groot worden en heeft een oppervlakte van 1.200.000 vierkante meter. Hierin is een groot openluchtgedeelte, maar er komen ook veel overdekte zones. Ankapark zal werk bieden aan 1217 mensen en men verwacht minstens 10 miljoen bezoekers per jaar. Deze zullen afkomstig zijn uit Ankara zelf waar 5 miljoen mensen wonen en de vele toeristen die de regio elk jaar verwelkomt.

Door de verschillende aanslagen en de mislukte staatsgreep in Turkije, is het momenteel zeer onrustig in het land en ook in de hoofdstad Ankara. Door deze problemen is de bouw van het park vertraagd en is het ook niet het gepaste moment voor het park te openen. Door deze redenen zal het pretpark niet dit jaar openen, maar is de opening uitgesteld naar juni 2017.

 

Een overzicht van de achtbanen:

Looping Coaster van Intamin Amusement Rides:

De blikvanger van het park wordt ongetwijfeld de Looping coaster van Intamin. De achtbaan haalt een snelheid van 85 kilometer per uur en heeft een hoogte van 33 meter. Tijdens de rit van 875 meter gaan de bezoekers wel 10 keer overkop.

 

Volare van Zamperla:

Een andere spectaculair ogende achtbaan wordt de Volare van Zamperla. Deze is een zogenaamde Flying Coaster waarbij de bezoekers in de bakjes liggen in plaats van zitten. Tijdens de rit zullen de bakjes een snelheid behalen van 41 km/u en de bezoekers gaan 2 keer overkop. De achtbaan is 391 meter lang en 15,2 meter hoog. De optakeling van de trein gebeurt via een speciale Spiraallift. De achtbaan heeft de naam Volare gekregen. Hieronder kan u een video bekijken van een gelijkaardige achtbaan:

 

Motorboot coaster van Intamin:

Er is ook bevestigd dat het park een Jet Rescue kloon zal krijgen. Dit is motorboot achtbaan van Intamin die een snelheid van 70 km/u behaald. Hieronder kan u een video bekijken van een gelijkaardige achtbaan.

 

Tower Coaster van SBF Visa Group:

De Tower Coaster van SBF Visa Groep heeft een verticale lift hill met een drop die steiler zal gaan dan 90°. Na de first drop volgt een looping. Hieronder kan u een video bekijken van een gelijkaardige achtbaan.

 

Twister Coaster van Levent Lunapark:

Het park zal ook een Spinning Wilde Muis achtbaan krijgen met de naam Mouse Coaster. Deze zal gebouwd worden door Levent Lunapark. De achtbaan zal een snelheid van 46,8 km/u behalen tijdens de rit van 420 meter lang. Hieronder kan u een video bekijken van een gelijkaardige achtbaan.

 

Wild Wind van Interpark:

Interpark zal een Wild Wind achtbaan bouwen. Tijdens deze korte rit van 200 meter krijgen de bezoekers 1 inversie te verwerken, namelijk een sidewinder. De achtbaan heeft een hoogte van 10,1 meter. Hieronder kan u een video bekijken van een gelijkaardige achtbaan.

 

Magic Roller Coaster van Beijing Shibaolai Amusement Equipment:

Het Chinese Beijing Shibaolai Amusement Equipment zal voor 2 achtbanen zorgen in het park. De eerste wordt een Magic Roller Coaster van 46,2 meter hoog en zal 2 inversies tellen. De rit van 180 meter start met een verticale lift hill gevolgd door een Sky Loop. Het model in Turkije zal groen worden en krijgt de naam Sihirli Dönüş Hiz Treni. Hieronder kan u een video bekijken van een gelijkaardige achtbaan.

 

Space Trip van Beijing Shibaolai Amusement Equipment:

De andere achtbaan van Beijing Shibaolai Amusement Equipment wordt een Space Trip coaster. Hieronder kan u een video bekijken van een gelijkaardige achtbaan. Het is nog niet helemaal duidelijk hoe de lay-out er komt uit te zien maar het zou iets gelijkaardig als deze achtbaan kunnen worden. De naam van de achtbaan is Space Trip.

 

Air Force van Zamperla:

Zamperla zal ook een Air Force Suspended Coaster bouwen. Hieronder kan u een video bekijken van een gelijkaardige achtbaan. De achtbaan van Ankapark zal een custom lay-out krijgen dus deze zal verschillen van de achtbaan op de video.

 

Air Force van Zamperla Indoor:

Zamperla zal ook nog een Suspended Indoor Coaster bouwen. Hoe deze lay-out er komt uit te zien is nog niet bekend. Hieronder kan u een video bekijken van een gelijkaardige achtbaan.

 

Force 190 van Zierer:

Zierer zal het park voorzien van een Force 190 coaster. Hieronder kan u een video bekijken van een gelijkaardige achtbaan.

 

ESC 535 van Zierer:

Een tweede achtbaan die Zierer zal bouwen wordt het ESC 535 model. Hieronder kan u een video bekijken van een gelijkaardige achtbaan.

 

Big Apple / Wacky Worm:

Er komt ook nog een Big Apple met de naam Elma Kurdu. Hieronder kan u een video bekijken van een gelijkaardige achtbaan.

 

Sinning Wilde Muis van Fabbri:

Naast de Spinning Wild Mouse van Levent Lunapark komt er ook nog een Spinning Wild Mouse van Fabbri. Hieronder kan u een video bekijken van een gelijkaardige achtbaan.

 

Looping Coaster van I.E. Park:

I.E. Park zal instaan voor de 6de inversie coaster in het park. Naast de looping zal de achtbaan waarschijnlijk 18,1 meter hoog worden en een snelheid hebben van 64,8 km/u. Hieronder kan u een video bekijken van een gelijkaardige achtbaan.

 

Kinderachtbaan van L&T Systems:

Deze achtbaan wordt vermoedelijk gebouwd door L&T Systems. De lay-out van de achtbaan is in de vorm van een 8.

 

Onbekend:

Er is nog een 17de achtbaan in opbouw waar heel weinig over geweten is. Het enige wat we tot nu toe weten is dat deze geschikt zal zijn voor heel de familie.

 

 

Bouwfoto’s en filmpjes:
29 maart 2016

 

11 april 2016:

 

27 april 2016:

 

11 mei 2016:

 

21 mei 2016:

 

1 juni 2016:

 

8 september 2016: Lucht beelden
In deze video krijg je een overzicht van alle attracties in het park.

 

4 oktober 2016: Nieuwe brug
Men is bezig met een grote weg aan te leggen naar het park om de bezoekers goed in en uit het park te krijgen.