Europa-Park krijgt haar eigen euro bankbiljet

Sinds 1999 werd de euro ingevoerd, een munteenheid die in 19 landen gebruikt wordt. Europa-park voerde nu haar eigen Eurobiljet in, maar louter als collectors item.

 

Het Duitse Europa-Park, waarvan bijna elke themazone een bepaald Europees land vertegenwoordigt, kon niet achterblijven. Als je aan het begrip Europa denkt, denk je uiteraard ook aan de munteenheid ‘De Euro’. Daarom komt het park nu aanzetten met een eigen eurobiljet.

Het biljet heeft echter geen echte geldwaarde, maar zal uiteraard zeer gegeerd zijn bij de verzamelaars van Europa-Park souvenirs. Het betreft hier een paars geel biljet dat ietsje kleiner is als een echt biljet van € 50.

Wist je dat dit briefje trouwens vervaardigd wordt in dezelfde fabriek als de echte eurobiljetten? Het is verkrijgbaar voor € 2 en zal een hologram, watermerk, serienummer en een microprint bevatten.

Vele fans van het park blijven het jammer vinden dat er nog geen Belgisch gebied ontwikkeld werd binnen het park, maar zullen blij zijn te zien dat er wel aan België gedacht is op het biljet. Op de voorkant kan men namelijk Manneken Pis ontdekken.

 

Bron en foto: Parkplanet