Energylandia gaat wereldrecord brekende attractie bouwen

Het Poolse pretpark Energylandia is niet te stoppen, het pretpark heeft opnieuw een grote nieuwigheid aangekondigd. Via Facebook liet het park weten dat ze enkele nieuwe attracties gekocht hebben, waaronder een attractie die een wereldrecord zal breken.

 

Wereldrecord brekende attractie:

“Beste fans, het team van Energylandia is net terug uit Barcelona van EAS (Euro Attractions Show), de grootste pretparkbeurs van Europa. Onze hoogste prioriteit is om de bezoekers van Energylandia gelukkig te maken, dus zijn we eens goed gaan ‘shoppen’ voor de komende twee seizoenen. Binnenkort presenteren we een aantal van onze nieuwe attracties, maar voorlopig kunnen we alleen nog maar kwijt dat het om echte spectaculaire attracties zal gaan. Sommige attracties zullen zelfs recordhouder worden, niet alleen van Europa, maar ook in de wereld! Meer details volgen spoedig.”

 

Samenwerking met Intamin:

Ondertussen liet het Poolse park weten een nieuwe samenwerking met Intamin Amusement Rides aan te gaan:

“Beste fans, met veel plezier willen wij u informeren dat de aankoop van de verschillende nieuwe spectaculaire attracties voor het seizoen 2017 is afgerond! Onze nieuwe partner is het gerenommeerde Zwitserse bedrijf Intamin Amusement Rides, gespecialiseerd in de productie van de grootste attracties ter wereld. We zijn ervan overtuigd dat de nieuwe attracties voor het komende seizoen de verwachtingen van zelfs de meest veeleisende bezoekers zal overtreffen.”

Intamin heeft al verschillende wereldrecord brekende attracties gemaakt, zowel op gebied van achtbanen als op gebied van thrillrides en waterattracties. Dit weekend zal het pretpark meer informatie vrijgeven over welke attracties het precies zal gaan. Wij zijn alvast heel benieuwd en houden jullie op de hoogte.

 

Investeringen:

Energylandia opende de deuren in 2014 met 3 achtbanen en een heleboel toffe attracties. In 2015 opende het park opnieuw heel wat attracties en terug opnieuw 3 achtbanen. Dit jaar in 2016 opende het park een gelanceerde achtbaan met inversies van de Nederlandse achtbaanbouwer Vekoma met de nieuwe generatie treinen. Verder opende Energylandia ook nog een Virtuality Coaster. Voor volgend jaar kondigde het park al aan 12 nieuwe attracties te openen waaronder minstens 1 nieuwe achtbaan gemaakt door Vekoma.

Het is niet de eerste keer dat Energylandia gaat shoppen op de EAS beurs. Vorig jaar kondigde het park tijdens de Euro Attractions Show in Zweden aan dat het een nieuwe houten achtbaan van GCI besteld had.

 

Bron: Energylandia