Oakwood Theme Park gaat 6de achtbaan openen

Het Welshe pretpark Oakwood Theme Park gaat een nieuwe achtbaan openen. De eerste onderdelen van de achtbaan zijn al toegekomen in het park en zijn al opgebouwd.

 

Het wordt al de 6de achtbaan voor Oakwood Theme Park, het grootste pretpark van Wales. De nieuwe achtbaan wordt een RC40 van Pinfari, afkomstig van het Schotse pretpark M&Ds Scotland’s Theme Park waar ze vorig jaar haar laatste rondjes reed, om plaats te maken voor een nieuwe achtbaan.

De achtbaan heeft een hoogte van 11 meter en behaald een snelheid van 45 km/u. Het parcours is 325 meter lang en de ritduur is een kleine minuut. De verwachte openingsdatum is 2017, maar dit zou ook vroeger of later kunnen zijn.

In onderstaande video kan je de achtbaan bekijken toen die nog stond in het Schotse pretpark.

 

 

Oakwood Theme Park heeft nog 5 andere achtbanen. Speed: No Limits is een achtbaan van het model Euro-Fighter gebouwd door de Duitse achtaanbouwer Gerstlauer Amusement Rides. De achtbaan behaald een snelheid van 95 km/u en is 35,1 meter hoog. Tijdens de rit van 609,6 meter gaan de bezoekers 2 keer overkop. De achtbaan heeft een first-drop van 97°. Speed: No Limits is één van de snelste en hoogste Euro-Fighters die er gebouwd zijn.

Een andere belangrijke achtbaan van het park is Megafobia, een houten achtbaan van de Amerikaanse achtbaanbouwer Custom Coasters International. De achtbaan behaald een snelheid van 77,2 km/u en is 25,9 meter hoog. Megafobia is 901 meter lang en werd ontworpen door Dennis McNulty en Larry Bill.

oakwood

Drenched is dan weer een spectaculaire waterattractie met een hele steile drop. De attractie neemt je eerst mee naar een hoogte van 30 meter om vervolgens tegen een snelheid van 88km/u naar beneden te storten.

 

 

 

Bronnen: rcdb, Oakwood Theme Park