‘Kwartjesmaand’ in ARTIS

ARTIS houdt haar traditionele kortingsmaand in ere en verlaagt in september de toegangsprijzen

 

In de maand september verlaagt ARTIS haar toegangsprijzen met 25%. De ‘kwartjesmaand’ is een langlopende traditie van ARTIS. Het genootschap Natura Artis Magistra werd in 1838 opgericht, met als doel “Het bevorderen van de kennis der Natuurlijke Historie”. Een lidmaatschap was in de eerste jaren niet voor iedereen weggelegd. Niet alleen moest je door een ballotage komen, lid worden van ARTIS kostte 45 gulden. Dat stond in die tijd gelijk aan ongeveer zes weken werk voor een geschoolde arbeider. Het ARTIS-Park werd een ontmoetingsplaats voor welgestelde Amsterdammers, waar de laatste nieuwtjes werden uitgewisseld, zakelijke banden werden gesmeed en huwelijken werden besproken. In ARTIS konden zij niet alleen exotische dieren zoals roofdieren, slangen en olifanten bewonderen, maar ook lezingen en concerten bijwonen.

Veertien jaar na de oprichting besloot het bestuur het park één maand per jaar, in september, open te stellen voor iedereen. Tegen betaling van een kwartje kon je de  uitheemse diersoorten in ARTIS komen bekijken. De toeloop was zo groot, dat de kortingsmaand een jaarlijkse traditie werd en bekend kwam te staan als de ‘kwartjesmaand’ van ARTIS.

 

Toegangsprijzen in september

De toegangsprijzen voor ARTIS zijn op vertoon van de kortingsvoucher in  september met 25% verlaagd. U betaalt € 12,75 voor een jeugdtoegangskaart (3-9 jaar) en € 15,50 voor een volwassen toegangskaart (10+ jaar). De kortingsvoucher is vanaf 31 augustus te vinden op www.artis.nl/septemberkorting. Voor € 7,- extra kunt u ook naar ARTIS-Micropia, het enige microbenmuseum ter wereld.