Efteling gaat Python een groot onderhoud geven

De achtbaan Python rijdt al sinds 1981 haar rondjes in de Efteling. Doorheen de jaren werden de treintjes al meermaals vervangen door nieuwe modellen. Toch heeft zo’n oudje de nodige zorgen af en toe nodig, dat gaat de Efteling in het voorjaar doen.

Er gingen al even geruchten rond dat de Efteling Python grondig ging renoveren, dit zal gepaard gaan met een groot nazicht van de track en mogelijke vervangingen van trackdelen, bevestigd het park aan onze redactie.

Voor de werken wordt beroep gedaan op Vekoma, de bouwer die ook instond voor de bouw van deze achtbaan in 1981. In aanloop naar de werken werden onlangs de lasnaden van de achtbaan al gecontroleerd op haarscheurtjes en er zullen kleine onderhoudswerken gebeuren in tussentijd. Zo zal de achtbaan gesloten zijn op maandag 29 augustus en dinsdag 30 augustus en ook in november zullen de bezoekers het 18 dagen moeten stellen zonder de klassieker, dit van 10 tot 28 oktober. In november is de attractie dan weer gesloten voor drie dagen, dit van 21 tot 23 november.

Wanneer de precieze grote werken beginnen is vooralsnog niet geweten.

 

 

Bron: Efteling

Foto: Themeparkfreaks