Chessington Zoo vierde 85ste verjaardag

Op 28 juli mocht het Chessington World of Adventures Resort de 85ste verjaardag vieren van de Chessington Zoo. Een echte mijlpaal in het bestaan van het resort dat als zoo startte in 1931.

 

Ook al is het resort een vaste waarde geworden, toch weten heel wat mensen niet welk excentrieke begin de zoo kende. De zoo werd geopend door zakenman Reginald Goddard, een Luitenant bij de luchtmacht in WWI. Hij zag het bekende Burnt Stub kasteel te koop staan. De meeste mensen zoeken een huis voor in te wonen, de luitenant was echter op zoek naar een landgoed om zijn collectie exotische dieren onder te brengen.

Nadat hij het landgoed aankocht, opende hij op 28 juli 1931 Chessington Zoological Gardens, wat al snel een succesvolle toeristische trekpleister werd. De zoo stond bekend om de vele vormen van entertainment die ze aanbood. Zo was er een circus, een kermis en een miniatuur treinrit. Volgens de geschiedenis trok het park in zijn eerste seizoen al 200.000 bezoekers.

Na de dood van Sir Reginald in 1946 werd de Chessington Zoo geklasseerd als een bedrijf. Het themapark zoals we dat vandaag kennen opende in 1987 als Chessington World of Adventures Resort. Door de jaren heen veranderde de zoo enorm, toch zijn er enkele memorabele ervaringen. Een van de bekendste dieren in de zoo was de stoute olifant Lulu, die tijdens een Tv show voor heel wat ophef zorgde in de studio. Ze gebruikte de studio vloer als toilet en trapte op de voeten van de presentator.

De oudste inwoner van Chessington Zoo is de Westerse laaglandgorilla Bafia, die al sinds 1960 in de zoo woont. Ze is dankzij haar karakter een van de favoriete dieren van de verzorgers. Ze is erg gesteld op mensen, ze flirt zelfs met de mannelijke verzorgers wanneer het paartijd is. Ze houdt niet van voedselverspilling, ze geeft zelfs het uiteinde van een krop sla terug aan de verzorgers, wanneer ze de krop opgegeten heeft. Zelfs de schil van het fruit geeft ze terug aan de verzorger, die wel haar persoonlijke butler lijkt te zijn. Wanneer Bafia goedgezind is of iets amusant vindt, klapt ze in haar handen.