Ontbrekende milieuvergunning heeft zware gevolgen voor Plopsaland De Panne

Sinds dinsdag is de milieuvergunning van Plopsaland De Panne na 20 jaar verlopen en heeft het park geen milieuvergunning meer. Het ontbreken van de vergunning heeft zware gevolgen voor het park en de bezoekers.

Zonder geldige milieuvergunning kan Plopsaland De Panne gesloten worden omdat het dan niet meer voldoet aan de wetgeving. Dit zou echter een ramp betekenen voor de vele duizenden bezoekers, de werknemers, de jobstudenten en de gemeente zelf. Daarom zal het park waarschijnlijk niet gesloten worden, al blijft dit wel mogelijk.

Daarnaast kijken fans al maandenlang uit om Heidi The Ride, de nieuwe sensatie van Plopsaland De Panne, te kunnen uitproberen. Normaal had de houten achtbaan, die een snelheid behaald van 71km/u, deze maand moeten openen voor het grote publiek, maar Plopsaland De Panne houdt de 22 meter hoge achtbaan dicht. Dit komt doordat de buren van Plopsaland De Panne schrik hebben dat de nieuwe houten achtbaan voor veel geluidsoverlast zal zorgen en enkelen dienden daarom al een klacht in.

Om geen olie op het vuur te gooien en de benarde situatie waarin het park zich bevindt niet te verergeren, heeft Plopsaland De Panne besloten de 7 miljoen euro kostende achtbaan niet te openen tot de nieuwe milieuvergunning in orde is. Dit kan echter nog maanden duren want de nieuwe vergunning zou pas tegen november in orde kunnen gebracht worden. Het lijkt dus niet ondenkbaar dat Heidi The Ride misschien pas volgend jaar zal geopend worden wanneer ook de rest van de thematisering af is.

 

Bron: Vlaamse media