Nieuwe achtbaan komt naar Kings Island

De bouw van de nieuwe achtbaan is begonnen in Kings Island.

Het themagebied zal rond een houtbedrijf draaien, dat wordt overspoeld door een mysterieuze medusa-achtige overgroei van wijnstokken. Mystic Timbers zal bijna 1 km lang worden, zal een hoogte van 33 meter hebben en rijden langs steile kliffen, een daling van een ravijn, water oversteken en door een extreme S-bocht gaan tussen een bos van bomen, met snelheden tot 85 km per uur.

De rit zal totaal 16 airtime heuvels, een mid-course tunnel en interactie bevatten met delen van Kings Island, Miami Valley Railroad en de attracties van White Water Canyon.

Mystic Timbers is natuurlijk spannend, omdat de achtbaann in een bosrijke omgeving ligt, zei Gred Schied, vice-president en general manager van Kings Island. Het natuurlijk ruige terrein en de tunnel zullen voor een unieke en onvergetelijke rit zorgen.

Mystic Timbers is op maat ontworpen en gebouwd voor de topografie van Kings Island door Great Coasters International, Inc. (GCI) van Sunbury, Pennsylvania. Drie treinen die geschikt zijn voor 24 passagiers elk (vier rijders per karretje en zes karretjes per trein) met een capaciteit van 1200 passagiers per uur. Gasten moeten minstens 120 cm zijn om deze ervaring te beleven. De ritervaring zal meer dan twee minuten duren.

Iedereen die houdt plezier en sensatie zal deze achtbaan willen berijden.

 

Mystic Timbers zal z’n debuut maken in het voorjaar van 2017 en zal de 16de achtbaan worden van Kings Island en de vierde houten. Met de toevoeging van Mystic Timbers, zullen de houten achtbanen van Kings Island meer dan 5,73 km aan track hebben, dat is tevens het meeste van eender welk pretpark ter wereld.

Degenen die niet kunnen wachten tot de lente, kunnen een virtueel ritje maken  op Mystic Timbers visitkingsisland.com. Bezoekers van de website kunnen ook toegang krijgen tot exclusieve updates en functies, inclusief virtuele ride renderings, ritstatistieken, de bouw foto’s en een live webcam.