GaiaZOO’s leeuwenwelpen hebben dikke melkbuikjes

Begin juni zagen in GaiaZOO drie leeuwenwelpen het levenslicht. Het gaat goed met moeder Kianga en haar kroost. De eerste weken hebben de dierverzorgers moeder en jongen extra veel rust gegeven. Na bijna vier weken was het nu tijd voor de eerste ‘check-up’ en zijn de welpen voor het eerst gewogen. Tevens konden de dierverzorgers het geslacht van de welpjes zien. Het zijn waarschijnlijk twee mannetjes en een vrouwtje.

 

Eerste weegmoment
Voor de eerste ‘gezondheidscheck’ werden de volwassen leeuwen in een apart verblijf gesloten, zodat de welpen één voor één gepakt konden worden. Eerst mochten ze in een emmer op de weegschaal om te bepalen hoeveel ontwormingsmiddel ze moesten krijgen. Dit middel, dat ook voor huiskatten wordt gebruikt, werd vervolgens via een spuitje in de bek gespoten. Alle drie de welpen wegen rond de 5 kilo. Dit is een normaal gewicht bij een leeftijd van vier weken. Hun dikke melkbuikjes bevestigen dat ze voldoende moedermelk binnen krijgen.

Eeltkussentjes
Op de foto zie je dat (jonge) leeuwen aan de onderkant van de poten zachte eeltkussentjes hebben. Leeuwen(welpen) kunnen hun nagels net als huiskatten intrekken en uitsteken. Aan de forse omvang van de poten is te zien dat de welpen in de komende maanden nog flink zullen groeien.