Efteling vierde Dag van het Sprookje in Antwerpen-Centraal

Onlangs, op de Dag van het Sprookje, bezochten Assepoester en haar Prins uit de Efteling het centraal station in Antwerpen. Zij verrasten daar wachtende reizigers met een persoonlijke sprookjesvertelling. De luisteraars kregen ook een minisprookjesboek mee, om te lezen of uit voor te lezen onderweg.

Assepoester: “Het is superleuk om de mensen op zo’n onverwachte plek op een sprookje te trakteren. Ze verwachten zeker geen Sprookjesbosbewoners die hen komen uitzwaaien voor vakantie of een dagje uit. Een goed moment om sprookjes te lezen of aan elkaar te vertellen. Dat is heel belangrijk, want sprookjes mogen nooit verloren gaan!”

In Nederland bezochten Roodkapje en een Kabouter de luchthaven Eindhoven Airport om de Dag van het Sprookje te vieren. Het Nederlandse sprookjespark net over de grens is al 64 jaar hoeder van sprookjes, sagen en legenden. Het park vraagt vandaag aandacht voor het sprookje, dat alleen kan blijven bestaan als mensen sprookjes blijven (voor)lezen.

 

7/7

Op zeven juli (7/7) is het officieel de Dag van het Sprookje. Zeven is sprookjesachtig getal. Denk maar aan de zeven dwergen, de zeven geitjes en de zevenmijlslaarzen. De Efteling viert sinds 2007 de Dag van het Sprookje op 7/7.

 

Dag van het Sprookje 2016_1