Tusenfryd begonnen met thematisatie Ragnarok

Tusenfryd, gelegen in Noorwegen, investeert dit jaar 5 miljoen euro in een gloednieuwe waterattractie, gebouwd door Hafema, bij ons beter gekend van projecten zoals River Quest (Phantasialand), El Rio (Bobbejaanland) en Djengu River (Toverland).

Deze rapid river zal volledig in het teken staan van de Noorse Mythologie. De attractie zal een capaciteit hebben van 900 personen per uur. Er zullen 9 boten voor telkens 9 personen varen. De bezoeker zal een tunnel, 2 watervallen, een draaikolk en verschillende andere elementen passeren.

Het park is al enkele maanden aan het bouwen. Zelfs in de winter, bij sneeuwval, stonden de werken niet stil. In een bouwblog toonde het park de vooruitgang die geboekt werd in het project.

De volledige vaargeul lijkt zo goed als afgewerkt te zijn. De draaikolk is afgewerkt en de eerste boten arriveerden al in het park. Men is nu volop bezig met de aankleding van de attractie, zo zie je al een gigantische toegangspoort. Verder is men ook bezig aan de bouw van een tunnel waar je doorheen zal varen.

 

Foto’s: Tusenfryd