Nokkakivi Park krijgt eerste achtbaan

Het Finse pretpark Nokkakivi Park krijgt dit jaar haar eerste achtbaan. Het pretpark is gelegen in Lievestuore, in de regio Centraal Finland. Centraal Finland is gelegen is in het zuiden van het land op dik drie uur rijden van Helsinki.

 

De nieuwe achtbaan is gebouwd door de Italiaanse bouwer Interpark en is 350 meter lang. De achtbaan heeft de lay-out Zyklon/Galaxi wat gelijkaardig is als de lay-out van de achtbaan “Roller Coaster” die rondtoert op de Belgische kermissen.

De achtbaan komt van een ander Fins pretpark, Wasalandia, waar de achtbaan van 2013 tot en met 2015 zijn rondjes maakte onder de naam Cyclon. Wasalandia kocht de achtbaan op haar beurt over van het Oostenrijkse pretpark Freizeitpark Familienland, waar de achtbaan van 2000 tot en met 2012 haar rondjes maakte onder de naam Roller Coaster. Het park verving de achtbaan door Big Bang, een op maat gemaakte familie achtbaan van de Duitse achtbaanbouwer Zierer.

Nokkakivi Park is een klein familiepark met een heleboel attracties. Buiten de achtbaan vind je er een vliegend tapijt (zoals dat van Walibi Belgium), een Round Up (zoals de Dark Raver van Fort Fun), een reuzenrad, een doolhof, een kartbaan, botsauto’s, een carrousel, een spookhuis en een heleboel andere attracties.

 

Bron: rcdb.com, nokkakivi.fi