Nieuwe wereld unieke achtbaan Sky Dragster is af!

Amper twee weken geleden kwamen de eerste trackdelen van de nieuwe spectaculaire wereldunieke achtbaan aan in Skyline Park. Nu is de ‘world first rollercoaster’ in het Duitse pretpark al klaar. Vandaag werden de laatste stukjes track aan elkaar gezet.

De wereldprimeur werd gebouwd door de Duitse achtbaanbouwer Maurer AG Rides en heeft de naam Sky Dragster gekregen. De achtbaan wordt volgens het park de snelste motorbike coaster ter wereld. De achtbaan zal een lancering krijgen die meer G-krachten weet te genereren dan de snelste Porsche of motorfiets. Het meest revolutionaire aan deze achtbaan zou zijn dat de inzittenden zelf een snelheid kunnen instellen via een touchscreen, die in het bakje verwerkt zit.

Ondanks dat de achtbaan nu af is, is het project nog steeds in mysterie gehuld. Zo is er nog niet geweten hoe Maurer AG Rides zal omgaan met de variërende snelheid van de achtbaantrein en hoe de achtbaantrein door het zeer speciale parcours de eindmeet zal halen.

Het vreemdste aan de achtbaan is dat het hoogste punt niet het begin van het parcours is, maar wel het einde en dat er net voor het station nog een zeer steile afdaling zit. Ook de trackdelen zelf zijn heel speciaal, want de achtbaan heeft maar 1 rail waar de trein op zal bewegen en niet een dubbele rail zoals bij de meeste achtbanen.

 

Wanneer de achtbaan precies zal openen is ook nog niet geweten. Voorlopig is enkel geweten dat hij ergens in de loop van volgende maand zal openen voor het publiek. Dit jaar zal een testjaar worden waarbij de achtbaan niet op volle capaciteit zal draaien. Pas vanaf volgend jaar zal de achtbaan volledig op punt komen te staan. Het volledig bouwproject kan je hier volgen.

 

Foto’s: Skyline Park