Bijzondere peter voor 400ste zeehondje van SEA LIFE Blankenberge

Op 31 maart 2016 ving SEA LIFE Blankenberge het 400ste zeehondje op. Deze pup, van slechts één maand oud, spoelde aan op het strand van Bredene. Het diertje was verzwakt en had kleine wondjes. De weegschaal gaf zeventien kilo aan op deze dag.

 

“Nu maakt de pup het gelukkig goed, hij is intussen 24 kilo verdikt en aangesterkt”, vertelt Eileen Davids, dierenverzorgster bij SEA LIFE Blankenberge. Dit is mede te danken aan het College van Burgemeester en Schepenen van de Stad Blankenberge, dat het peterschap van de zeehond op zich nam. Burgemeester Patrick De Klerck: “Het stadsbestuur steunt hiermee SEA LIFE als uniek zeehondenopvangcentrum aan de Belgische Kust. Wij appreciëren vooral de rol die het centrum speelt inzake natuurbehoud, maar hechten evenzeer belang aan het feit dat SEA LIFE met acties als deze onze badstad positief in de kijker zet”.

De pup kreeg van het Schepencollege een bijzondere naam: Roesschaert. Schepen voor Toerisme en Communicatie Philip Konings licht de naamkeuze toe: “In een oude visserslegende is Roesschaert een zeemonster dat onverwacht opdook en de vissers op het strand en op zee de stuipen op het lijf joeg. In werkelijkheid was die ‘kwelgeest’ wellicht een zeezoogdier en hoogstwaarschijnlijk zelfs een zeehond”.

Zonder de zorg en toewijding van de dierenverzorgers en donaties van de adoptieouders afgelopen jaren hadden de pups het niet gered. We hopen dan ook veel andere peters en meters te mogen verwelkomen op zaterdag 11 juni 2016, om samen het Rescue Programme te vieren. “Het is een mooie mijlpaal om bij stil te staan, en het is hartverwarmend dat we op zaterdag 11 juni de 400ste zeehondenpup terug in de natuur mogen laten”, aldus General Manager Albert Sikkens.

Op 11 juni zullen de Burgemeester en de Schepenen van Blankenberge de zeehond vrijlaten op het strand van Blankenberge, ter hoogte van de O’Neill Beach Club.