Uitgetest: Nightmare Motel – Bobbejaanland

Nightmare Motel is naast Mount Mara een nieuwe toevoeging aan Bobbejaanland. Tijdens de persdag voor de opening van Mount Mara kregen we ook de kans om deze escape room uit te testen. Voor het Nightmare Hotel dien je €5 te betalen, kaartjes hiervoor vind je in de Desporado Grill en vooraan het park.

 

Het verhaal

Bobbejaanland heeft met de komst van The Forbidden Caves en het gebied Adventure Valley een nieuwe weg ingeslagen, die van storytelling en vooral beleving. Ook achter deze nieuwe attractie zit een verhaal verwerkt.

Als nietsvermoedende toerist kom je terecht in het Nightmare Motel. Na het inchecken ontdek je dat je allesbehalve een rustige nacht tegemoet gaat. Je krijgt een sleutelbos mee maar raakt nergens meer buiten, alle deuren blijken gesloten te zijn. Past deze sleutel? Misschien eens een andere proberen! Ben jij stressbestendig genoeg om binnen de acht minuten aan de oude hotelbewoners te ontsnappen?

 

Onze ervaring

We betraden het Nightmare Motel, nog maar net binnen werd de spanning al opgedreven. Een akelige Motel dwingt je tot het inchecken om je nadien te begeleiden tot de volgende ruimte. In deze ruimte krijg je een filmpje te zien waarin alle veiligheidsvoorschriften uitgelegd worden. Ook voor wie tijdens zijn tocht doorheen het Motel plots alles te veel wordt, heeft men een woord voorzien, wanneer je dat roept zal het personeel je onmiddellijk via een uitgang uit het huis begeleiden.

We kunnen natuurlijk niet te diep in gaan op elke scene binnen het huis, die moet je zelf ontdekken. We kunnen wel vertellen wat de bedoeling is.

In enkele kamers dien je op zoek te gaan naar de sleutel die de deur opent naar de volgende ruimte. Dit alles gebeurt terwijl enkele acteurs je de stuipen op het lijf proberen te jagen. Andere kamers zitten dan weer heel wat schrikeffecten verwerkt.

 

Ons eindoordeel

Het Nightmare Motel is opnieuw een leuke ervaring geweest voor ons. Het heeft alle karakteristieken van de goed uitgewerkte horrorhuizen die Bobbejaanland aanbied tijdens het Halloween event. Het werd dan ook ontwikkeld door hetzelfde bedrijf, Del Dracco Entertainment.

Het gegeven Escape Room wordt gecombineerd met een traditioneel Horror huis, al is naar onze mening vooral een klassiek Horror huis, aangezien de ‘escape’ ervaring minder groot is tegenover de schrikeffecten. Hoogstwaarschijnlijk heeft men hier bewust voor gekozen aangezien je in een pretpark beperkter zit in tijd, om de capaciteit op peil te houden.

Het Nightmare Motel is in onze ogen zeker en vast een bezoekje waard, zeker voor de fans die van  Halloween en spanning houden.