Pairi Diaza opent restaurant Izba

Leuk nieuws uit Pairi Diaza, want het restaurant Izba in het nieuwe themagebied Terre Du Froid is klaar. En dat is niet alles, het park kocht ook een oude brandweerwagen aan.

 

De wagen is een Mercedes brandweerwagen vanuit 1977. Die zal ingezet worden om branden te blussen maar ook om planten water te geven. Binnenkort krijgt hij een plaatsje in het park. Daarnaast is ook het restaurant Izba opengegaan. De eerste toevoeging in het Terre Du Froid gebied. Hieronder kan u nog eens herlezen wat u zoal kan verwachten in dat nieuwe gebied.

 

Izba

In 2016 kunnen bezoekers de eerste grote architecturale realisatie van de Terre du Froid bezoeken: de Izba.

Een « Izba » is een oud Russisch familiaal boerenhuis, zoals men deze nog kan vinden op het Siberische platteland en wordt gekenmerkt door het vakkundig gesneden hout waarmee deze gebouwd worden. Hoewel dit spectaculaire gebouw genoemd werd naar dit typische Russische boerenhuis, lieten de teams van Pairi Daiza zich evenwel inspireren door folkloristische sprookjes en de typische Slavische bouwstijl met hun kenmerkende koepels en gewelven.

De Izba van Pairi Daiza werd volledig gebouwd uit hout, dat vakkundig werd gesneden, uitgehouwen en geplaatst door Slavische ambachtsmannen. De uitwerking van de Izba nam twee jaar in beslag en betekende een investering van om en bij de 5 miljoen euro.

In de loop van het seizoen zullen bezoekers in dit gebouw van meer dan 1.500m² ook de typische Slavische keuken kunnen proeven, onder één van de gigantische luchters (tot 5m diameter) in de binnenzaal of op het terras met uitzicht op het meer en de oude abdijtoren van Pairi Daiza.

 

Beech 18, het watervliegtuig

Door de opening van de Terre du Froid wordt de Beech 18, het watervliegtuig van de Pairi Daiza Foundation, nu ook zichtbaar voor het publiek. De Beech 18 vloog vorig seizoen een laatste trans- Atlantische vlucht (meer dan 9.500km) om vanuit Vancouver te landen op het meer van l’Eau d’Heure.  De Beech 18 werd vervolgens overgebracht naar de oevers van het meer van Pairi Daiza. Dit watervliegtuig is dus helemaal klaar om bestudeerd te worden door de curieuze neuzen en vliegtuigliefhebbers .

 

 

L’Atelier du train

Vorig seizoen konden de bezoekers kennismaken met de “Pairi Daiza Steam Railway”.  Met twee authentieke stoomtreinen, de Brigdalok en de Las, daterend uit respectievelijk 1917 en 1954, reisden, in 2015, meer dan 200.000 bezoekers door de werelden van Pairi Daiza. Vanaf 26 maart opende de Steam Railway het « Atelier du train ». Dit atelier, een perfecte replica van de treinateliers van de jaren ’20, huisvest een reeds indrukwekkende collectie aan stoom- en diesellocomotieven, personen- en goederenwagons. In dit atelier werden ook de treinen gerestaureerd en weer operationeel gemaakt door het gepassioneerde team van treinliefhebbers van het park. Bezoekers kunnen er niet enkel de verschillende werkateliers en tentoongestelde locomotieven bezichtigen, maar ook de werking van de treinen van dichtbij bestuderen. Er vinden namelijk demonstraties plaats aan het atelier.

Ook enkele dieren hebben hun intrek genomen in het gebied. De wasberen hebben aan het perk van de bizons een prachtig nieuw stukje land gekregen.

De koala’s zijn ondertussen ook al te bewonderen in het park, de verblijven voor de orang-oetangs en gorilla’s zijn nog niet klaar. De orang-oetangs zullen te zien zijn naast de olifanten tussen de bloementempel en de woning van de kunstenaar. De gorilla’s kan je bezoeken op het vroegere maki eiland, hier werden vulkanen nagebouwd waarin de dieren zullen verblijven.

 

Bron: Facebook Pairi Daiza

Foto: Facebook Pairi Daiza