Magische Mickey show voor Walt Disney Studios in juli

De afdeling Entertainment in Disneyland Parijs blijft maar nieuwe verrassingen uit haar hoed toveren. Deze zomer zal het publiek voor het eerst kunnen genieten van “Mickey and the Magician”. In deze show, die speciaal gecreëerd werd voor het Walt Disney Studios Park, zal de muis waarmee het allemaal begon, de ster zijn.

 

Mickey is klaar om de held te worden in een gloednieuw verhaal. In deze nieuwe show zal hij zijn gebruikelijke rol van ceremoniemeester niet meer vervullen, maar wordt hij meegenomen naar daar waar de Disney magie allemaal begon. Hij beleeft een unieke ervaring waar magie alle dromen vervult. Mickey zal waardevolle lessen krijgen van iconische Disney Magiërs en zal zo proberen zijn droom om zelf een Magiër te worden realiseren. Maar deze lessen zitten vol verrassingen, want hoewel Mickey enthousiast is, is hij ook vreselijk onhandig.

 

Een nieuw avontuur voor Mickey

We keren terug naar het Parijs van begin 19de eeuw … en stappen binnen in het atelier van een grote magiër die niemand minder dan een zekere Mickey Mouse als assistent heeft! De nacht valt. Tinkerbell heeft een beetje elfenstof verspreid. Wanneer de jonge leerling gevraagd wordt het atelier op te ruimen voor zonsopgang wordt hij afgeleid! Niets blijkt zoals verwacht. Mickey wordt per ongeluk getransporteerd naar de meest magische Disneyfilms. Hij wordt de held in deze ongelooflijke show waar illusie de hoofdrol speelt en het publiek ondergedompeld wordt in een wereld van magie en vreugde .

 

Een magisch verhaal

Om te illustreren waar de magie allemaal begon, hebben de makers van “Mickey and the Magician” hun inspiratie gezocht bij de grote illusionist Georges Méliès en de beroemde goochelaar Robert- Houdin. Dit is geen traditionele magieshow. De illusies zullen de basis vormen in dit gloednieuwe verhaal. Disneyland Paris heeft een beroep gedaan op de veelgeprezen goochelaar Paul Kieve om deze illusies te creëren. “Het is moeilijk om te denken aan het woord Disney, zonder daarbij te denken aan het woord Magie. Toen ik 10 jaar oud was, raakte ik gefascineerd door magie en had ik altijd nieuwe ideeën in mijn hoofd. Eén van de leukste dingen bij het werken aan Mickey and the Magician  is dat ik een aantal van deze ideeën in de praktijk kan omzetten! “, Vertelt Paul Kieve .

“Toen ik 10 jaar oud was, ging ik naar Disneyland in Californië. Magie werd natuurlijk mijn leven, dus de kans krijgen prachtige magie naar een permanente live show in Disneyland Parijs te brengen, omgeven door deze klassieke Disney karakters is een droom die uitkomt voor mij . Ik ben blij dat duizenden en duizenden kinderen van alle leeftijden kennis zullen maken met live magie , maar ook met live theater van hoge kwaliteit door te kijken naar Mickey and the Magician. Ik hoop dat het een ervaring zal zijn die ze nooit zullen vergeten.”

 

Sterren uit Assepoester, Belle en het Beest, de Leeuwenkoning, Aladdin en Frozen helpen een handje  Elk object heeft een verhaal en de geheime zolder van de Magiër zit boordevol geweldige artefacten, geheimzinnige rekwisieten en mysterieuze voorwerpen zoals: een hoed, een kandelaar, een zoötroop, een lamp en een kristallen bal. Mickey raakt afgeleid van zijn taak en wekt de magie in elk voorwerp op. Dan begint hij aan een buitengewone reis vol adembenemende illusies en magische momenten, waarop hij iconische Disney magiërs ontmoet.

De peettante uit Assepoester onthult haar beroemde spreuk, Bibbidi Bobbidi Boo. Rafiki, de mystieke mandril uit de Leeuwenkoning zal hem herinneren aan de betekenis van het lied  “The Circle of Life”. De geest uit Aladdin brengt een excentriek liedje op de tonen van het beroemde liedje “Friend Like Me”. Lumière, de Franse kandelaar uit Belle en het Beest heeft een verrassing voor hem in petto met zijn nieuwe verrassende versie van “Be Our Guest”. Elsa uit Frozen zal hem tonen hoe hij alles “los moet laten” in “Let It Go”!

Hij zal van elk van hen dingen leren terwijl ze buitengewone magische momenten met hem delen om hem de ware betekenis te helpen ontdekken van het woord “Magie”.

 

De magie van muziek

De onvergetelijke liedjes die van elk van deze grote films zo’n succes hebben gemaakt, werden speciaal herschreven. “Mickey and the Magician” belooft het publiek geweldige muziek met volledig onverwachte sounds. ” Be Our Guest” , bijvoorbeeld, het belangrijkste nummer uit Belle en het Beest , zal geluiden van het circus krijgen; terwijl er tijdens ” Friend Like Me ” , gezongen door de geest uit Aladdin, zelfs getapdanst zal worden, geheel in Broadway -stijl. De show krijgt ook een gloednieuw nummer.

 

Een nieuwe dagelijkse show in het Walt Disney Studios Park

“Mickey and the Magician” wordt voor het eerst vertoond op 2 juli 2016 en zal tot 8 januari 2017 te zien zijn. Er zullen verschillende Frans-Engelse shows per dag zijn in het Animagique Theater.

In “Mickey and the Magician” krijgt Mickey een hele andere rol en krijgt het publiek de kans om de sterren uit Assepoester, Belle en het Beest, de Leeuwenkoning, Aladdin en zelfs Frozen tot leven te zien komen op het podium. Een grappige, muzikale, ondeugende en ontroerende show… vol illusies! Bibbidi Bobbidi Boo!

 

Bron: Disneyland Parijs