Eerste trackdelen van ‘world first rollercoaster’ in Skyline Park toegekomen

De eerste trackdelen van de nieuwe ‘world first rollercoaster’ in Skyline Park zijn toegekomen. Foto’s van de trackdelen werden op een fanwebsite van het park geplaatst. De nieuwe trackdelen zijn een stap verder in de onthulling van het project.

De nieuwe achtbaan die een wereldprimeur wordt voor het pretpark, zal gebouwd worden door de Duitse achtbaanbouwer Maurer AG en zal de naam Sky Dragster krijgen. De achtbaan wordt volgens het park de snelste motorbike coaster ter wereld.

Een concepttekening die het park al eerder vrijgaf, toont aan dat deze achtbaan een lancering krijgt die meer G-krachten weet te genereren als de snelste Porsche of motorfiets. Het meest revolutionaire aan deze achtbaan zou zijn dat de inzittenden zelf een snelheid kunnen instellen via een touchscreen, die in het bakje verwerkt zit.

Toch is het project nog in mysterie gehuld. Zo is er nog niet geweten hoe Maurer AG zal omgaan met de variërende snelheid van de achtbaantrein of hoe het parcours er zal uitzien. Deze nieuwe trackdelen beloven alvast snel meer duidelijkheid te brengen.

Bij Skyline Park zijn ze alvast niet vies van een unieke achtbaan, dit is al de tweede keer dat het park een prototype krijgt van de Duitse bouwer Mauer AG. In 2004 opende het park de achtbaan Sky Wheel, wat de eerste Skyloop ter wereld was.

 

Het volledig bouwproject kan je hier volgen.

 

Foto’s: Skyfans