De tweede aflevering van de creatie van een wereldpremière

Een nieuwe aflevering over het concept en hoe dit verwezenlijkt wordt.

De constructie van de wereldprimeur PULSAR in Walibi bereikt stilaan haar eindpunt. Vanaf nu is het gehele project te volgen via een 5-delige webserie die het volledige proces, van oorspronkelijke bedenking tot uiteindelijke opening voor het publiek, belicht.

In de tweede aflevering wordt er getoond hoe er op basis van schetsen en tekeningen, de decoratie en special effects rond de attractie PULSAR omgezet worden in realiteit. Er is onder andere een bezoek te zien aan Jora Vision, een gerenommeerd decoratiebedrijf uit Nederland, dat ervoor zorgt dat PULSAR een immersieve totaalbeleving wordt.

 

5 afleveringen:

De webserie behandelt in 5 afleveringen het volledige proces van A tot Z, van oorspronkelijke bedenking tot uiteindelijk realisatie en opening voor het publiek met de eerste reacties. Er werd zowel in Walibi als in het buitenland gefilmd om een zo compleet mogelijk document te kunnen afleveren met talloze interviews van alle kernspelers in de totstandkoming van PULSAR.

Alle afleveringen zullen te bekijken zijn via het YouTube kanaal van Walibi Belgium.

 

Niet zomaar een nieuwe attractie

Het bedenken en creëren van een wereldprimeur vereist het uitvinden en heruitvinden van nieuwe concepten, technologieën en thema’s. Alle Belgische en internationale bedrijven en medewerkers die hiervoor samenwerken werden voor belangrijke uitdagingen geplaatst om zowel de attractie zelf als de inplanting ervan in Walibi tot een goed einde te brengen. Voor de eerste keer geeft een blik achter de schermen een inzicht in dit uitdagende en boeiende proces.

De combinatie van een hoogte van 45m, een snelheid van 100km per uur en een enorme splash in het water maakt reeds dat PULSAR een volledig nieuw concept is dat zijn gelijke niet kent. De volledig originele constructie ervan op een bestaand meer in het midden van het park en de totaal nieuwe technologiën die daarmee gepaard gaan, zijn slechts enkele elementen die het uiterste vergen van alle betrokken partijen.