Record aantal nieuwigheden in Europa-Park‏

Europa-Park heeft voor de 41ste keer de poorten voor een nieuw seizoen geopend. De investeringen voor dit seizoen en de komende periode staan geheel in het teken van de verdere verbetering van de kwaliteit en verhoging van de beleving. Het park presenteert dan ook een record aantal nieuwigheden. Nog nooit had men gelijktijdig zoveel projecten onder handen als in dit jaar. Een opsomming:

 

1. In Europa-Park staan de Europese landen centraal. In het late voorjaar van 2016 wordt het veertiende land geopend: Ierland. Hier krijgen enkele nieuwe familie-attracties een plaats en natuurlijk kan men er genieten van typische Ierse hapjes en drankjes.

2. Luxemburg stond aan de wieg van een verenigd Europa. Het groothertogdom krijgt vanaf half juni een plein midden in het park.

3. Ook het stadstaatje Monaco is in 2016 in Europa-Park aanwezig. In de stationshal van de 73 meter hoge achtbaan Silver Star is een expositie gewijd aan racewagens én de Grand Prix die hier verreden wordt.

4. Nederlanders zullen zich nog meer thuis voelen met het nieuwe poffertjesrestaurant “Molencafé” en het “Friethuys” in het Hollandse themagebied.

5. Het voormalige ‘Colonial House’, een van de 50 restaurants en eetkramen in het park, wordt momenteel verbouwd. Vanaf mei kan men in “Spices” terecht voor allerlei wereldgerechten.

6. In het Zwitserse themagebied is, naar aanleiding van de film ‘Schellen-Ursli’, een nieuw origineel vakwerkhuis verrezen.

7. In de Duitse straat wordt de laatste hand gelegd aan een Narrenmuseum. Hier worden maskers van het carnavalsfeest in het Zwarte Woud getoond.

8. In het uitgebreide entertainmentprogramma zijn diverse shows vernieuwd.

9. Afgelopen herfst had Europa-Park een wereldprimeur: het rijden op een achtbaan met virtual reality brillen. Het gepatenteerde systeem kan men dit seizoen op twee achtbanen meemaken. Onder de noemer “Coastiality” kan men nu op “Pegasus” en “Alpenexpress” terecht en de bewegingen van de achtbaan beleven terwijl men in een virtuele wereld verkeert.

10. Na de succesvolle 4D-film “Tijdcarrousel” dient zich weer een nieuwe film aan: “Happy Family”. De beide 4D-films zullen wisselend getoond worden in Magic Cinema 4D.

11. Restaurant Don Quichotte is uitgebreid met een Wintergarten.

12. In de bibliotheek van de gebroeders Grimm in het Sprookjesbos is vanaf de zomer een nieuwe film te zien.

13. Digitaal nieuws: de park-app heeft een update gekregen en ook is er een nieuwe game verschenen.

14. Het overvolle evenementen-programma heeft een aantal nieuw evenementen erbij, bijvoorbeeld Night.Beat.Angels en de Europa-Park-Zeppelin.

15. Ook achter de schermen is en wordt er flink geïnvesteerd: een nieuw logistiek centrum en vissen kunnen nu via trappen de parkeigen waterkrachtcentrale passeren.

16. Tenslotte zijn de eerste voorbereidingen getroffen voor een grote attractie in 2017, een nieuwe evenementenhal (2017) en een waterpark met hotel (2018).

 

Daarnaast heeft het park op diverse punten nieuwe bestrating gekregen, zijn decors gerenoveerd en attracties hier en daar aangepast. Ook in de hotels en op het Camp Resort zijn weer diverse verbeteringen aangebracht.