Phantasialand onthult treintje Raik

Phantasialand heeft eindelijk de trein onthult van hun nieuwe boomerang achtbaan, genaamd Raik. Deze baan, gebouwd door Vekoma, zal samen met Taron behoren tot de nieuwigheden voor dit seizoen in Phantasialand. Beiden zijn gesitueerd in het nieuwe themagebied Klugheim.

 

Het treintje verlaat beetje per beetje achterwaarts het station. Het wordt steeds steiler en steiler, je polsslag verhoogd en de adrenaline neemt toe. En dan is er een moment van rust. Heel je lichaam is geladen, vol spanning en vreugde. En dan… vreugde, kriebels, gelach, kippenvel. Als een pijl die wordt afgeschoten door een boog, zoef je naar beneden, het avontuur tegemoet. Want dat wat de nieuwe familie-achtbaan Raik is, een avontuur.

De vormgeving van de trein oogt zeer familievriendelijk. Er werd geopteerd voor een lage voorkant, zodat ook de jongste bezoekers alles deftig kunnen zien.

Sebastian Jones, projectontwikkelaar van Phantasialand, legt uit : Het was altijd al een wens van het park om een achtbaan te presenteren, speciaal voor de jonge achtbaanliefhebbers. Tot nu toe kon er geen enkel ander model ons overtuigen, maar met Raik waren we direct verkocht. Toen we bezig waren met de voorbereidingen van het nieuwe themagebied Klugheim, vonden we dat dit type achtbaan perfect zou passen in het geheel.

“Vekoma was de perfecte partner om deze baan te ontwikkelen. Met Raik slaan we de perfecte brug tussen een volwaardige familie-achtbaan en een klassieke junior-coaster“, vertelt Sebastian Jonas. “Voor het bouwen van de baan waren wel de nodige aanpassingen nodig in de bestaande gebouwen in het gebied. Omdat de voorziene ruimte beperkt was, dienden we enkele betonnen muren te slopen. Het was een kleine nachtmerrie voor de bouwers, maar het is uiteindelijk dan toch gelukt.”

De baan past niet alleen perfect bij het thema Klugheim, door de buitengewone lay out is de baan ook nog eens een ware fun-machine. Het treintje vertrekt achterwaart uit het station, zo weet je niet precies wanneer de lifthill eindigt en het treintje snelheid maakt. Na de val volgt er een fly-through doorheen het station.  Raik heeft alles, spannende bochten, near miss effecten en hij word sneller dan je zou verwachten van een junior achtbaan. Omdat het om een shuttle type gaat, zal hij het net afgelegde traject ook achterwaarts terug afleggen richting station.

De baan zal ook operationeel zijn tijdens de winterperiode, hiervoor zijn immers extra elementen  toegevoegd aan de baan, zodat deze beter bestand is tegen vriestemperaturen.

 

Bron: Phantasialand

Foto: Phantasialand