Old MacDonald’s Farm opende nieuwe achtbaan Doggy Dog

Het Britse pretpark Old MacDonald’s Farm heeft op 20 maart een nieuwe achtbaan geopend. In de nieuwe achtbaan nemen de bezoekers plaats in een lange hond. Old MacDonald’s Farm heeft een grote dierenboerderij met een aantal kleine attracties.

 

De nieuwe achtbaan Doggy Dog is een Big Apple achtbaan van de SBF Visa Group. De junior achtbaan vervangt de vorige Big Apple achtbaan Crazy Worm van de DAL Amusement Rides Company. De twee achtbanen hebben eigenlijk exact de zelfde lay-out, alleen kunnen de bezoekers nu plaats nemen in een hond in plaats van in een Worm.

De Big Apple Coasters komen veel voor in de Engelse kustparken (en andere parken in Europa en de rest van de wereld). Deze achtbanen hebben meestal een grote worm als trein die dan door een grote appel heen gaat (vandaar de modelnaam Big Apple / Wacky Worm). Soms is de appel weggelaten om plaats te besparen of soms krijgt de trein een andere thema zoals in dit geval. Het veranderen van het thema is een slimme zet, want op deze manier wordt de veel voorkomende achtbaan terug een stukje unieker.

 

 

Bron: rcdb