Het verhaal achter: Le Défi de César

Le Défi de César is een madhouse uit het Franse Parc Astérix, gelegen nabij de stad Lutetia…euh, ik bedoel Parijs. Zoals je al vermoed, haalde het park haar inspiratie uit de vele Astérix en Obélix stripverhalen.

 

Je bent een inwoner van het Romeinse rijk, ten tijde van de bekende Julius Caesar. Omdat je op zoek bent naar vast werk, besluit je om je kans te wagen bij het leger.-


Na je aangemeld te hebben bij de bevoegde instanties, word je begeleidt naar de eerste ruimte, de zaal van de imperator (persoon met een hoge functie is het Romeinse leger). Hij is volop spionnen aan het rekruteren, om het onoverwinnelijke Gallische kamp waar Astérix en Obélix wonen, te infiltreren. Vervolgens moet je het gekke leger uniform uittesten. Helaas is niet iedereen geschikt voor dit uniform, kijk maar naar de anderen, dit levert vaak hilarische taferelen op. Eenmaal aangekleed en goedgekeurd door de imperator, mag je door naar de volgende zaal.

Je treedt, samen in het gezelschap van de vermomde Astérix en Obélix, de zaal binnen. Hier bevind zich een balkon. Het is het balkon van de grote Caesar. Statig neemt hij hierop plaats en feliciteert je, omdat je nu een onderdeel bent van het prestigieuze Romeinse leger. Tijdens zijn toespraak halen Astérix en Obélix enkele grapjes uit. Na deze formaliteit vervolledig je je weg richting het Gallische dorpje.

Samen met je legereenheid bereik je na een poosje een prachtige tempel. Dit majestueuze gebouw is versierd met ontelbare waterpartijen en fonteinen. In deze tempel wonen enkele Gallische heldinnen: Impedimenta, Panacea, Bravura en Bacteria. Weersta hun charmes, want deze zijn gevaarlijk. Als je niet oppast, val je onder de vernietigende betovering van één van deze dames. Weersta vervolgens de (uhum…helse) muzikale klanken van de Bard. Het lijkt alsof de tempel gaat instorten.

Hoera, je hebt ze beide overwonnen, terug op weg naar het beruchte Gallische dorp. Maar wat is dat dorp nog ver weg. Om je sneller te verplaatsen doorheen het uitgestrekte Romeinse rijk, neem je plaats op een galeischip. Deze overtocht is niet zonder gevaar. Gelukkig word je bijgestaan door de Romeinse zeegod Neptunus. Neem de roeispanen ter hand en bereid je voor op een dolle rit.