Het Finse pretpark Särkänniemi bouwt nieuwe attractie

Het Finse pretpark Särkänniemi gaat een nieuwe attractie bouwen voor 2016. In het park hangen mysterieuze posters omhoog met een grote X op.

 

Het nieuwe project wordt aangekondigd met de (werk)naam X en moet dit jaar nog openen. Het park heeft ondertussen ook de eerste tips gegeven over wat de nieuwe attractie kan zijn. De nieuwigheid voor dit jaar zal 32 zitjes krijgen en de attractie zal in een soort van X vorm zijn. De geruchten gaan over een Zamperla Discovery Revolution. Als we de Zamperla Discovery Revolution bekijken vanuit de lucht, dan zien we inderdaad een soort van X en in de attractie kunnen 32 mensen plaatsnemen. In onderstaande video zien we het kleine model voor 16 personen.

 

Ondertussen heeft het pretpark ook een wedstrijd gehouden. Vier gezinnen of groepen konden meedoen aan een loterij om zo kans te maken op het eerste ritje op de nieuwe attractie X. Bij de inschrijving kregen we nog iets meer informatie mee. Want alle deelnemers moesten groter zijn dan 1,40 meter omdat ze anders niet in de attractie mogen.

 

Het park kondigde ook aan dat de nieuwe investering een even grote investering zal zijn als de laatste nieuwe grote attractie die het park opende. Dat is MotoGee, een Moto Coaster die ook door Zamperla gebouwd werd. Het park voegde er wel aan toe dat de gelijkaardige investering niet wilt zeggen dat er ook een gelijkaardige attractie komt, want de attractie zal iets totaal anders worden.

 

Särkänniemi heeft in totaal 5 achtbanen in alle mogelijk vormen en grootte. De eerste bespraken we al, dit is MotoGee, de Moto Coaster van Zamperla die een snelheid haalt van 68,1km/u in 2 seconden. Daarnaast hebben we nog een andere achtbaan van Zamperla, Trombi, een Volare. Dit is een soort achtbaan waarbij de bezoekers in het karretje liggen in plaats van zitten. Deze achtbaan behaald een snelheid van 41,4km/u, is 15,2 meter hoog en gaat 2 maal over kop. Naast de 2 Zamperla achtbanen zij er ook nog twee achtbanen van Intamin Amusement Rides. De eerste is Half Pipe, deze Half Pipe Coaster lanceert de bezoekers tot een hoogte van 30 meter en behaald een snelheid van 70km/u. De tweede is Tornado, één van de weinige Suspended Looping Coasters gebouwd door Intamin. De enige andere ooit gebouwd staat in Spanje. Tornado heeft 5 inversies, is 25 meter hoog en behaald een snelheid van 75km/u. De laatste achtbaan van het park is een Tivoli Small gebouwd door Zierer. Deze achtbaan gemaakt voor de allerkleinste is dezelfde als de Coccinelle van Walibi Belgium.

 

Bronnen: Särkänniemi, Aamulehti, Jasper Roels