De eerste onride van Storm Chaser is een feit

Wat ooit opende als de hybride achtbaan Twisted Sisters, gebouwd door Martin & Vleminckx in samenwerking met CCI, werd dit jaar omgebouwd tot de metalen achtbaan Storm Chaser. Voor de ombouw stond Rocky Mountain Construction in, een bouwer die naam en faam verwierf door het omtoveren van houten achtbanen naar meestal hybride achtbanen met de nodige inversies.

 

Twisted Sisters opende in 1998. De gestoorde zusjes Lola en Stella raceten tegen elkaar tot in het jaar 2001. In dat jaar moest men de naam noodgedwongen veranderen naar Twisted Twins omdat een rockband met een proces dreigde in verband met het gebruik van de naam.

De achtbaan kwam in 2008 tot stilstand, doordat de Six Flags groep, die het park bezat van 1998 tot 2009 besloot het park te sluiten. Na de heropening van het park in 2014 werd er weer geïnvesteerd en kon men uiteindelijk dit jaar de achtbaan nieuw leven inblazen.

En die investering lijkt nu wel de moeite waard te zijn. De achtbaan kreeg drie inversies en behaalt een topsnelheid van 85 km/u. Een snelheid die de hele rit blijft duren, waardoor je een hoop airtime te verwerken krijgt.

 

 

De opening is gepland over enkele weken, de bouwupdates kan u hier bekijken.

 

Bron: RCDB

Foto: Kentucky Kingdom