972.188 paaseitjes geraapt in Plopsa-parken!

De paasvakantie werd feestelijk ingezet in de Plopsa-parken! Er werden maar liefst 1 miljoen paaseitjes voorzien om op Paaszondag en -maandag uit te strooien in Plopsaland De Panne, Plopsaqua De Panne, Plopsa Indoor Hasselt en Plopsa Coo. Heel wat bezoekers kwamen opdagen om eitjes te rapen en zo hun steentje bij te dragen tot de reuzegrote paaseierenraap. Zonet werd in elk park de balans opgemaakt en meegedeeld dat zo goed als alle paaseitjes effectief geraapt werden. “De teller staat op 972.188 eitjes. Het organiseren van zo’n omvangrijke paaseierenraap was een behoorlijke uitdaging.”, lacht Steve Van den Kerkhof, CEO van de Plopsa Group, opgelucht. “Zeker als je weet dat het officieel geregistreerde record bij Guinness Book of Records op 501.000 staat. We zijn dus fier dat we deze uitzonderlijke prestatie op ons palmares mogen schrijven en we willen al onze bezoekers dan ook van harte bedanken voor deze fantastische afgelopen twee dagen!”

 

Alain Lannoo, Commercieel Directeur van het Belgische chocolademerk Jacques, reageert: “Ook voor ons was het een heel karwei. Paaseitjes zitten immers niet in ons standaardassortiment. Toen we de plannen van Plopsa vernamen om het wereldrecord te verbreken, hebben we echter geen moment getwijfeld en één miljoen paaseitjes geproduceerd. Goed voor bijna 7 ton lekkers! Leuk om te weten dat er nu duizenden kinderen van onze heerlijke chocolade aan het smullen zijn.”

Ook nu de paaseierenraap afgelopen is, staat er in de Plopsa-parken nog heel wat leuks op het programma tijdens de paasvakantie. Zo worden in Plopsaland De Panne alle bezoekers op 9 en 10 april getrakteerd op een knotsgekke liveshow van de echte Kabouter Plop in het Plopsa Theater. Op weekdagen verblijdt Maya de Bij hen met een kleurrijke show vol lenteplezier. In Plopsa Indoor Hasselt maakt Kabouter Klus nog t.e.m. 10 april dagelijks zijn opwachting met een dagelijkse liveshow.

Voor een overzicht van de evenementen en openingsuren, neem een kijkje op www.plopsa.be.

Opgelet: Plopsa Indoor Hasselt is uitverkocht op 9 april

Openparkdagen voor Leerkrachten:

Van 26 maart t/m 10 april genieten leraren op vertoon van hun Lerarenkaart gratis toegang tot alle Belgische Plopsa-parken! Meer info & tickets : www.plopsaschools.be.