Zeehondencrèche Pieterburen vangt unieke zwarte zeehond op

In ZeehondencrèchePieterburen heeft men een bijzondere zeehondenpup opgevangen: het diertje heeft melanisme, wat betekent dat ze een volledig zwarte vacht heeft! Precies een jaar geleden hadden we ook al een zwarte zeehondje in de opvang: “Happy”. Het is echt heel bijzonder, want er wordt geschat dat melanisme maar bij 1 op de 300-500 dieren voorkomt!

De pup was verzwakt een dijk in gemeente de Marne opgeklommen, nog geen 10 minuten rijden van Pieterburen af! Blijkbaar wist ze waar ze moest zijn. Dat sterke karakter laat zich ook hier in de opvang gelden, want ze is zeer nieuwsgierig, wil overal bij zijn en is vooral heel speels met haar soortgenoten. Wil je haar zien? Dat kan! Heel de maanden februari en maart zullen in het teken van dit bijzondere roofdier staan.

Het komt bijna niet voor dat zeehonden melanisme hebben. Sinds de begintijd van de opvang in Pieterburen zijn er nog maar 9 dieren met melanisme opgevangen. Melanisme is de tegenpool van albinisme: de dieren zijn gezond, maar de vacht is helemaal zwart.