Mount Mara & Nightmare Motel zijn de nieuwe attracties voor Bobbejaanland in 2016

Aan het begin van de paasvakantie start traditiegetrouw het pretparkseizoen. Op zaterdag 26 maart zet Bobbejaanland de poorten van ’t Plezantste Land weer wagenwijd open voor het grote publiek. Nieuwkomer dit jaar is Mount Mara, een Virtual Reality coaster in samenwerking met Samsung GEAR VR . Hiermee pakt Bobbejaanland uit met een van de nieuwste trends op het vlak van technologie.

 

“Dit jaar zijn er weer enkele nieuwigheden in ons park, zowel op het gebied van attracties als entertainment”, zegt Roland Kleve, directeur van Bobbejaanland. “In samenwerking met Samsung openen we een gloednieuwe Virtual Reality sensatie. De ride, die mount Mara werd gedoopt, gebruikt de bestaande achtbaan van de Revolution. Je zet de Samsung GEAR VR op en waant je meteen in een andere wereld. Het verhaal neemt je mee op een spannend avontuur dat zich, net als The Forbidden Caves, afspeelt in Khyonesië. De ridetrack van de attractie verandert niet, maar met Mount Mara onderging de Revolution een complete gedaanteverwisseling.”

Mount Mara neemt je mee op een bloedstollend avontuur naar het Zuid-Oost Aziatische Khyonesië. Boze geesten hebben er voor een enorme vulkaanuitbarsting op de mysterieuze berg Mount Mara gezorgd. Wist je dat ‘Mara’ Sanskriet is voor ‘duivels’?

Je vertrekt op expeditie om het effect van vulkanische activiteit op het klimaat te bestuderen, maar net op dat moment breekt de vulkaan uit! Stap in en baan je een weg door de jungle met je razendsnelle quad. Slaag jij erin om de dodelijke vuurzee voor te blijven?

“Virtual Reality wordt steeds populairder. We zijn dan ook enorm trots dat we in samenwerking met Samsung deze hoogtechnologische beleving aan onze bezoekers kunnen aanbieden”, vertelt Roland Kleve. “Met Mount Mara gaan we opnieuw voluit voor beleving. Daar kozen we vorig jaar met Adventure Valley en The Forbidden Caves al resoluut voor. Het verhaal in deze zone was voor ons toen nog niet af, nu is de cirkel wel rond. Met Banana Battle, King Kong, Forbidden Caves en Mount Mara hebben we een mooie, avontuurlijke en verrassende zone neergezet waar we bijzonder trots op mogen zijn”, vult hij aan.

 

Nightmare Hotel

Naast Mount Mara verwelkomt Bobbejaanland nog een nieuwe telg. Nightmare Motel is een combinatie van het traditionele Halloween horror labyrinth en de trendy escape rooms.Als nietsvermoedende toerist kom je terecht in het Nightmare Motel. Na het inchecken ontdek je dat je allesbehalve een rustige nacht tegemoet gaat. Je krijgt een sleutelbos mee maar raakt nergens meer buiten, alle deuren blijken gesloten te zijn. Past deze sleutel? Misschien eens een andere proberen! Ben jij stressbestendig genoeg om binnen de acht minuten aan de oude hotelbewoners te ontsnappen? Het Nightmare Motel werd gebouwd door Cintia Del Mastro van Del Dracco Entertainment. Nightmare Motel is vanaf 2 april geopend. Je kan de attractie met maximum vier andere hotelgasten betreden, want je redt het niet alleen. Een poging om het Nightmare Motel op tijd te verlaten kost €5.

 

Les Farfadais
Bobbejaanland voorziet ook een nieuwe show:  ‘LES FARFADAIS’. (2 voorstellingen per dag, van 9 juli tot 28 augustus 2016 in de Arena van Bobbejaanland)
Acrobaten die zich dubbel plooien, fantastische kostuums en opblaasbare creaties die van overal lijken te komen: tijdens de nieuwe show ‘Harmony’ die ‘Les Farfadais’ speciaal voor Bobbejaanland ontwierp, kom je ogen tekort. Je maakt een spannende reis door het koninkrijk van water, lucht en aarde. Deze show laat je dromen met je ogen open!Het verhaal van compagnie ‘Les Farfadais’ zweeft ergens tussen droom en werkelijkheid. De feeërieke personages uit die tussenwereld plezieren jong en oud met hun show. ‘Les Farfadais’ staan bekend om de mix van acrobatie en opblaasbare creaturen. Het gezelschap treedt al meer dan vijftien jaar op in alle uithoeken van de wereld, ze namen zelfs deel aan Italy’s got talent!

 

 

 

Bron: persbericht