Liseberg kondigt officieel de nieuwigheden voor 2016 aan

Liseberg investeert ongeveer €18 miljoen dit jaar. Men investeerde dit geld in een gloednieuwe speeltuin, een carrousel, restaurant, picknickplek en de 35 meter hoge Aero Spin. 

 

Het Zweedse pretpark Liseberg zal vanaf het zomerseizoen, dat start op 23 april, met Aero Spin een Sky Roller van Gerstlauer aanbieden. Deze nieuwe attractie is 35 meter hoog en wordt zo geplaatst dat je op 70 meter boven de zeespiegel een ritje kan maken, dat je met behulp van de vleugels zelf zo intens kan maken als je wenst.

 

Naast deze torenattractie komt er ook een nieuwe speeltuin voor de kinderen, een nostalgische carrousel, met twee verdiepingen, een picknickplaats en een gloednieuw restaurant. Het nieuwe gebied waarin de attracties komen te staan krijgt de naam Lisebergs Trädgårdar.

De carrousel krijgt de naam Blomsterkarusellen, deze attractie heeft een doorsnede van 11 meter en wordt 8 meter hoog, door de twee verdiepingen.

Barnens Paradis, de nieuwe speeltuin, krijgt meerdere glijbanen, twee hangbruggen en twee klimtorens.

De nieuwe, Victoriaanse tuin komt er in samenwerking met de Scandinavische tuintentoonstelling Göteborg Green World. Liseberg is hier een van de zes belangrijkste partners.

Het park heropent op 23 april en zal ondanks de nieuwigheden de entreeprijs niet verhogen.

 

Bron: Parkerlebnis

Foto’s: Liseberg