Busch Gardens Williamsburg krijgt grote nieuwe attractie in 2017

2016 is nog maar net bezig en Busch Gardens Williamsburg is al begonnen met het teasen voor de nieuwe attractie voor 2017. Het park heeft een video op YouTube geplaatst waarin voor het eerst te horen is dat er in 2017 een grote nieuwe attractie komt.

Op de onderstaande video zien we Dan Dipiazzo, Vice President van de Marketingafdeling van Busch Gardens Williamsburg, een kijkje nemen op de Engineeringafdeling van het park. Op dat moment is de afdeling net bezig met de plannen te bespreken van een nieuwe grote attractie voor 2017, de plannen worden al snel bedekt en weggestoken zodat Dipiazzo, en dus ook de kijker, niks kunnen zien.

Veel feiten kunnen we nog niet uit de video halen, maar een bepaalde zin springt er wel uit. In het gesprek horen we de Vice President van de Engineeringafdeling, Larry Giles, vragen: “Where’s the cliff clearing”, wat zou kunnen wijzen op een grote drop of vrije val. Dit doet dan weer meteen denken aan een achtbaan of een vrijeval toren. Vooralsnog is het wachten op meer duidelijkheid, die zal stilletjes aan verspreid worden via de website, ondertussen hebben ze ook de hashtag #BGProject2017 gelanceerd.

 

Als we een grote drop en een achtbaan combineren, dan zijn er meteen twee achtbaanmodellen die aan de beschrijving lijken te voldoen. Mogelijkheid 1 is de populaire Dive-Coaster van de Zwitserse achtbaanbouwer Bolliger & Mabillard, maar deze optie kunnen we al schrappen, want Busch Gardens Williamsburg heeft al een spectaculaire Dive-Coaster genaamd Griffon. Griffon heeft twee gigantische drops van 62,5 meter en 39,6 meter waarbij een maximale snelheid van 114,3km/u wordt behaald. Tijdens de relatief lange rit van 947,3 meter gaan de bezoekers 2 maal overkop. De andere optie is een achtbaan met een vrijeval element in, maar met Verbolten hebben ze ook al een dergelijke attractie. Verbolten is gemaakt door de Duitse achtbaanbouwer Zierer en behaald een snelheid van 85,3km/u. De achtbaan heeft in het parcours met twee lanceringen, een Verticale Drop Track element van 5,5 meter. Dit wil zeggen dat de trein, inclusief track, meer dan 5 meter naar beneden valt.

Natuurlijk zijn er ook meer dan genoeg andere soorten achtbanen waarbij een steile drop van toepassing zou kunnen zijn en uiteraard zou het ook een andere attractie dan een achtbaan kunnen worden. Wij zullen jullie alvast op de hoogte houden van dit grote nieuwe project. Wordt vervolgd…

 

Bron: Busch Gardens Williamsburg