Zanger en acteur Kenny Rogers wil Dollywood achterna

De bekende zanger en acteur Kenny Rogers, wil een eigen themapark openen in de Amerikaanse staat Georgia. Dat nieuws maakte hij deze week zelf bekend. Met het pretpark wilt hij zijn eigen Dollywood themapark bouwen.

Het pretpark zou de naam Kennyland of Kenny World krijgen en zal komen te liggen  40 mijl ten noorden van Atlanta, op een eiland. Kenny Rogers laat alvast weten dat het iets heel bijzonders zal zijn. Rogers wilt zijn themapark inspireren op de Dollywood (nvdr: opgericht door Dolly Parton) omdat zijn kinderen hier altijd meer van genoten dan van Disneyland. De kracht van Dollywood is dat heel het gezin achter het park staat waardoor de familiesfeer volledig te voelen is doorheen het park.

Kenneth Rogers (geboren op, 21 augustus 1938), is een Amerikaanse countryzanger, fotograaf, schrijver, songwriter, acteur en zakenman. Hij bracht veel solo-hits uit maar zong ook een aantal duetten met bekende mensen als Dolly Parton, Sheena Easton en Dottie West. Kenny Rogers behaalde een indrukwekkende zangcarrière die meer dan een halve eeuw duurde. Tijdens zijn carrière behaalde hij meer dan 20 nummer 1-hits. Hierdoor kan Kenny Rogers beschouwd worden als een van de grootste countryzangers aller tijden. Een van zijn bekendste liedjes zijn: ‘Ruby (Don’t Take Your Love To Town)’, ‘Islands In The Stream’ (met Dolly Parton) en ‘The Gambler’.

 

De inspiratie voor het themapark heeft hij dus duidelijk te danken aan zijn samenwerking met Dolly Parton. Dolly Parton werd in 1973 wereld beroemt met haar monster hit “Jolene”. Daarna bracht ze veel bekende hits uit als: 9 to 5, I will always love you, Islands in the stream en You are die bij ons de nummer 1 positie wist te veroveren in de Vlaamse Ultratop 50.

 

Bronnen: 11alive, Wikipedia