Holiday World gaat Legend stevig onder handen nemen

Holiday World, een Amerikaans park, gelegen in Indiana, viert volgend jaar haar 70ste verjaardag. Het park opende dit jaar nog een gloednieuwe achtbaan de Thunderbird, een Wingrider van de Zwitserse bouwer B&M. Maar het park heeft behalve 2 stalen achtbanen ook 3 houten achtbanen, waaronder Legend, waar ze flink aan gaan sleutelen.

Legend opende in 2000 en werd gebouwd door Custom Coasters International, een bedrijf dat ondertussen niet meer bestaat, maar enkele werknemers begonnen hun eigen bedrijf Great Coasters International, die momenteel Heidi The Ride bouwen in Plopsaland De Panne.

Voor volgend jaar plant men een grote renovatie van deze achtbaan, er zou zelfs een nieuw element in de track komen, wat dit precies is blijft nog even geheim. Momenteel is men volop aan de slag met het verwijderen van de metalen track en enkele complete baandelen.

Legend heeft een hoogte van 30 meter en is 1232 meter lang, deze achtbaan behaald daarmee een snelheid van 95 km/h. In de beginjaren had deze achtbaan treintjes van Gerstlauer, maar deze werden alweer vervangen in 2002 door twee treintjes van Philadelphia Toboggan Coasters.

 

Bron en foto’s: Holiday World