Coney Island Ohio breidt waterpark uit

Voor het nieuwe pretparkseizoen 2016 gaat Coney Island het waterpark fors uitbreiden. Meteen goed voor één van de grootste investeringen van het park. Coney Island is een klein park gelegen te Cincinatti. Het park bezit een achtbaan, Python, die gebouwd werd door DPV rides.

 

De uitbreiding van het waterpark wordt de grootste uit de geschiedenis van het park. De uitbreiding zal de naam Typhoon Tower krijgen. Dit wordt een water speelplaats van maar liefst 5000 m2. Deze zal gebouwd worden op een ongebruikt stuk grasveld dat net naast het park ligt vlakbij de ingang van het park.

 

Typhoon Tower krijgt ongeveer 73 interactieve waterelementen die voor heel wat fun zullen zorgen. De grootste elementen zijn de 45 meter lange glijbanen.

Het grote Maya masker op de concepttekening zal onderdeel worden van Hydro Storm, een element dat 5000 liter water zal loslaten op de bezoekers.

 

“We zijn opgetogen deze nieuwe waterattractie te kunnen aanbieden aan onze bezoekers,” vertelt de general manager Mike Howard. “We krijgen de grootste Hydro Storm attractie ter wereld vlakbij het Sunlite bad, het grootste zwembad in zijn soort in Noord Amerika. Dat is wel zeer speciaal.”

De bouwwerken gingen alvast van start, de opening staat gepland voor het voorjaar van 2016.

 

 

Bron en foto’s: Coney Island