Wanda Group wil een pretpark in Australië

De Chinese multinational en pretparkgroep Wanda Group, wil een nieuw pretpark bouwen aan de Goudkust van Australië in Queensland . Het nieuw pretpark zal enkele miljarden dollars gaan kosten.

De Wanda Group heeft de plannen van de miljarden investering al op tafel gelegd bij de regering die daar nu zal over onderhandelen. “Wanda in Australië heeft al het grootste theatergezelschap van het land in handen. Pretparken zijn dingen waar Wanda in de toekomst in wil investeren”, zegt Xie Hong, CEO van de Wanda Group. “Het is de bedoeling om een groot themapark te bouwen aan de Goudkust van Australië, maar dit wordt nog onderhandeld met de regering.”

Hong vervolgd: “Ik wed dat de andere attractieparken in de omgeving het nieuwe park zullen verwelkomen, want dit zal meer toeristen lokken naar de omgeving.” Alle grote pretparken van Australië liggen in de buurt van de Goudkust, zowel Dreamland als Warner Bros Movie World zijn daar gelegen.

De Chinese Wanda Group wordt geleid door de rijkste man van Azië en is de grootste vastgoedontwikkelaar van China. De Wanda Group is echter ook actief in enorm veel andere sectoren en sinds kort is het de nieuwe speler in de pretparken industrie. Momenteel worden er 5 nieuwe pretparken van de Wanda Group opgebouwd in China die verschillende spectaculaire achtbanen zullen bevatten.

De Wanda Group is niet alleen in China en Azië actief, ook bij ons in Europa zijn ze al actief. De groep financierde reisorganisatie Thomas Cook, voetbalclub Atlético Madrid en Club Med, een uitbater van luxe resorts. Eerder liet Wanda Group ook al weten het grootse waterparadijs van Europa in Spanje te willen bouwen.

Bron: parkerlebnis.de