Een speciaal pretpark voor mensen met een beperking

Zorgcentrum Daelzicht in het Nederlands-Limburgse Heel, net over de Belgische grens heeft plannen voor een nieuw pretpark. Niet zomaar een pretpark, nee een pretpark speciaal voor mensen met een beperking.

Geen achtbanen ,thrill-rides ,rapids of noem maar op in dit park. Het zou hem voornamelijk om de beleving gaan. Zorgcentrum Daelzicht wil namelijk dat de mensen met een beperking zich even normaal kunnen voelen. En dat willen ze bereiken door in hun park een rijopleiding te geven, of je kan er een modeshow lopen, zelfs een trouwfeest naspelen.

Allemaal dingen die niet voor elke persoon met een beperking is weg gelegd. Tegen 2018 zou het 25 hectare park af moeten zijn, men hoopt op zo een 600.000 bezoekers. Hoe het park er zal uitzien is nog niet geweten. Het park richt zich vooral op mensen met een verstandelijk beperking of dementerenden. Maar ook gewone mensen en kinderen zijn er welkom.

 

Bron Het belang van limburg

Foto  Daelzicht