Alton Towers bevestigt de heropening van The Smiler in 2016

Het onderzoek naar het incident op 2 juni 2015 op The Smiler is afgerond. Dit heeft Alton Towers vandaag aangekondigd. Tijdens het ongeval geraakten 5 mensen zwaargewond. Bij twee inzittenden moest een been geamputeerd worden.

Het onderzoek leidde tot de conclusie dat het incident het gevolg was van een menselijke fout doordat de veiligheidsbesturing van de rit handmatig werd gedeactiveerd zonder hierbij de juiste protocollen te volgen.
Het onderzoek bracht ook aan het licht waar de protocollen en opleiding van de werknemers moeten worden verbeterd. Er bleken geen technische of mechanische problemen met de attractie zelf te zijn.

Onmiddellijk na het incident heeft het park een aantal betere veiligheidsmaatregelen genomen bij alle achtbanen waarbij meerdere treinen worden ingezet om ervoor te zorgen dat een incident van deze aard nooit meer kan gebeuren.

Bij de heropening van The Smiler zal er ook een uitgebreide set van nieuwe veiligheidsmaatregelen ingevoerd worden, deze houden onder andere een verbeterde technische opleiding en verbeterde scholing van de werknemers in. Een extra autorisatieniveau zal ook worden toegevoegd aan de bestaande protocollen zodat de manuele bediening enkel kan worden voltooid in de aanwezigheid van een hooggeplaatst personeelslid. De technische verbeteringen zijn extra cameratoezicht, extra handmatige resetknoppen rond het spoor waarbij medewerkers elke sectie afzonderlijk moeten inspecteren alvorens toestemming kan gegeven worden voor het opnieuw starten van de rit.

Alton Towers blijft hulp en ondersteuning bieden aan al diegenen die op de attractie zaten waarbij het incident plaatsvond. Het park heeft de volle verantwoordelijkheid genomen en blijft samenwerken met het Health en Safety Executive onderzoek. Wij zijn ervan overtuigd dat er lessen zijn getrokken en dat passende maatregelen zijn genomen.

Alle nodige stappen om The Smiler operationeel te krijgen zijn afgerond. The Smiler zal terug openen in 2016.

 

Bron: Alton Towers

Foto: Themeparkfreaks