Silver Dollar City gaat houten achtbaan OzarkWildcat afbreken

Silver Dollar City heeft toch geen houten achtbaan die OzarkWildcat noemt, zal je nu wel denken. Wel, dat klopt, de houten achtbaan staat in het nabij gelegen Celebration City, een park dat in handen was van de Herschend Family Entertainments groep, die ook Silver Dollar City bezit.

Celebration City was een pretpark dat pas opende in de avond. Het park had een jaren 1920 thema en was een zusterpark van Silver Dollar City. Het opzet van dit park was dat de bezoekers van Silver Dollar City na sluitingstijd hun dag verder konden zetten in Celebration City.

Het park opende in 1999 als Branson USA, maar sloot alweer in 2001. Het park ging failliet en kwam in handen van de Herschell groep. Er werd €40 miljoen geïnvesteerd in het park, er kwam een grootse water-, vuur- en vuurwerkshow en een houten achtbaan genaamd OzarkWildcat. Het park heropende in 2003.

OzarkWildcat werd gebouwd door Great Coasters International, of kortweg GCI. Het was een eerder bescheiden model van 25 meter hoog en net geen 800 meter lang. Hiermee gingen investeringen van bijna €4.000.000 gepaard.

Het park behaalde nooit de gehoopte populariteit, in 2008 werd nog een boomstamattractie gebouwd, maar ondanks die investering, sloot het park aan het einde van dat jaar de deuren voorgoed.

Nu, na ongeveer 7 jaar stilstand, werd een goedkeuring gegeven voor afbraak van de houten achtbaan. Een van de treintjes werd in de afgelopen jaren al verkocht aan Dollywood, nu gaat de rest van de baan onherroepelijk tegen de vlakte.

Wat er met de rest van het park zal gebeuren is momenteel nog een vraagteken, er zouden plannen geweest zijn om het park voor andere doeleinden te gebruiken, bijvoorbeeld een aquarium of andere familiale daguitstap.

 

Bron: Screamscape